Videó! 185 milliót csaltak ki a világ legvitatottabb gólját szerző futballsztártól

Pénzcentrum2010. február 23. 15:02

Máig egyedülálló teljesítményt tudhat a magáénak Sir Geoff Hurst, aki az 1966-os labdarúgó-világbajnokság döntőjében mesterhármast szerzett az NSZK ellen. A 68 éves volt futballista napjainkban a bíróságot járja, mivel összesen 610 ezer fontot (körülbelül 185 millió forintot) csaltak ki tőle Spanyolországban garázdálkodó ingatlancsaló honfitársai.

Hurst a bíróságon elmondta, hogy két a spanyol piacon tevékenykedő brit ingatlan beruházó (akik Royal Marabella Group néven működtek) annak ellenére kifizettették vele egy 260 ezer fontba kerülő spanyol ingatlan teljes vételárát, hogy a beruházás még csak a tervezőasztalon létezett.


Sir Geoff Hurst, akit nagyon rászedtek a szélhámosok

Később promóciós együttműködést ajánlottak neki, melynek keretében egy ingyen lakással levették a lábáról, ha az arcát és a nevét adja a projekthez. Ez még nem volt elég, megfűzték, hogy egy tenerifei új projekt elindításához kölcsönözzön nekik 350 ezer fontot, aminek - vesztére - jóhiszeműen eleget is tett.

Bár az első házat egy másik cég felépítette, a lakásokat mégsem élvezhetik a tulajdonosok. Az adásvételi előszerződések után a teljes projektet felvásárolták, melynek keretében - a vevők szerint szintén szabálytalanul - semmissé nyilvánították a korábbi lakói megállapodásokat.

Hurst szerepelt a másik - soha fel nem épült - projekt reklámanyagaiban, de a bíróságon tisztázta magát, kiderült, hogy rászedték, semmi köze nem volt a csalásokhoz. A két szélhámos beruházó a kicsalt 350 ezer font harmadával még mindig tartozik a futballistának.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Egyikük (Marc Cordner) megjelent a bíróságon, de saját magát is áldozatnak nevezte, mivel üzlettársa (Marc Hone) a teljes összeggel felszívódott, a rendőrség azóta is keresi.


Megadták! Hurst híres gólvonalra levágódó lövése az 1966-os VB-döntőjében

Címkék: