Sokan jelentkeznek lakásfelújítási támogatásra

Pénzcentrum2010. február 19. 08:32

Nagy az érdeklődés a Klímabarát otthon program folytatásaként a hagyományos lakóépületek klímavédelmi célú energiahatékonysági felújítására, megújuló energiaforrások alkalmazására, valamint új építésű energiatakarékos lakóépületek támogatására -írja a Napi Gazdaság.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium elsősorban a komplex jellegű felújításokat kívánja ösztönözni: a támogatás egy költségarányos alaptámogatásból és egy hatékonyságarányos, úgynevezett KlímaBónusz támogatásból áll.

Milliós támogatások lakásfelújításra: így pályázhatsz

Új építésű házak esetében a támogatás területarányos, 25 ezer forint négyzetméterenként. Így komplex felújítás esetén hagyományos épületek esetében összesen 4,2 millió forint, új építésűnél pedig akár 3,25 millió forint támogatás is elnyerhető.

A Klímabarát otthon panelalprogramjában a zöldtárca eddig 948 pályázat támogatásáról döntött összesen 15,2 milliárd forint értékben. A lakóközösségek által elnyert támogatás, miközben több tízezer ember életminőségét javítja és számláit csökkenti, évi 34 ezer tonnával mérsékli a szén-dioxid-kibocsátást.

Címkék: