Felszólítás! Mit tehet a társasház a nemfizető lakótársakkal szemben?

Pénzcentrum2010. február 15. 18:02

Gyakran előfordul, hogy van egy notórius nemfizető lakótárs, aki már több 100 ezer forintos közös költség tartozást halmozott fel. Mit tehet ilyenkor a társasház, mit tehetnek a rendesen fizető lakók? Eredményes stratégia, ha az adós bujkál, és nem veszi át a fizetési felszólításokat? Ezekre a kérdésekre kereste a választ az ingatlanmagazin.com.

A nemfizető lakótárs rosszul teszi, ha nem reagál a megkeresésekre - mondta Dr. Nagy Zoltán ügyvéd. A bujkálás ellenére ugyanis az át nem vett felszólítás is kézbesítettnek tekinthető az úgynevezett kézbesítési vélelem folytán.

Ennek lényege, hogy a tulajdonostárs részére - az ismert lakóhelyére, illetőleg levelezési címére - igazoltan, postai szolgáltató útján megküldött felszólítást kézbesítettnek kell tekinteni akkor, ha azt legalább két alkalommal megkísérelték eljuttatni. Ha e felszólítás a második alkalommal is "nem kereste" jelzéssel jut vissza a közös képviselőhöz vagy az intézőbizottság elnökéhez, akkor a próbálkozás napját követő 8. munkanapon automatikusan kézbesítettnek számít a felszólítás.

Tovább a teljes cikkre...

Címkék: