Dubajnak kell Tiger Woods! A nyolcadik lyuknál járnak

Pénzcentrum2010. február 4. 12:02

A számos szeretővel tarkított házasságtörési botrány ellenére egy dubaji ingaltanfejlesztő cég kitart Tiger Woods mellett. Az AT&T és a Procter&Gamble (Gillette) már felbontotta a szponzorációs szerződést a sportolóval, de a Dubai Properies cégcsoport leányvállalata (Tatweer) nem látja ennek szükségét. Szerintük Tiger Woods továbbra is a világ legjobb golfozója, aki méltán képviseli a nagyszabású projektet.

Végre egy jó hír is érkezett a nemzetközi sajtó által ízekre szedett és több szponzornál is kegyvesztetté vált sportolóról. A Dubajban készülő luxusberuházás - melynek keretében egy minden igényt kielégítő golfpálya és számos luxusingatlan épül - fejlesztőjének bizalma másokkal ellentétben nem rendült meg.

"A projekt átadását eredetileg 2009 szeptemberére terveztük, de ezt a határidőt nem sikerült tartanunk. Ehhez semmi köze a Woods-botránynak, az átadás elhalasztásának hátterében a gazdasági válság okozta pénzügyi nehézségek állnak" - erősítette meg Khalid Al Malik, a leányvállalat vezérigazgatója.

Pontos átadási határidőt a továbbra is bizonytalan körülmények miatt nem jelöltek meg, a kivitelezési munkálatok - ha nem is a korábban tervezett ütemben, de - folyamatban vannak.

Korábban: Világvége! Katasztrófa készül Dubajban! NASA-képek

A golfpálya megtervezésébe Tiger Woods is besegített, javaslatainak papírra vetéséből cége, a Tiger Woods Design mérnökei vállaltak oroszlánrészt. A sportoló és emberei többször tiszteletüket tették a helyszínen és bepillantást nyertek a munkálatok aktuális állásába (állítólag már a nyolcadik lyuknál tartanak).

A golfpálya mellett egy 287 lakásos luxuskomplexum, egy hotel, egy bevásárlóközpont és egy klubház kialakítása is folyamatban van. A vezérigazgató szerint bár csúsznak a kivitelezéssel, de mindenki elkötelezett a beruházás befejezésére.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A vezérigazgató elmondta, hogy véleménye szerint a botrány ellenére továbbra is Tiger Woods a világ legjobb golfozója, ezért a bizalmuk rendíthetetlen. A magánéleti gondok eddig semmilyen hatással nem voltak a beruházásra, vagy az eladásokra. A lakásokért 12-23 millió dollár közötti összegeket kérnek, de több ingatlant csak akkor dobnak piacra, amikor a beruházás már teljesen elkészült.

Átütő siker

Eközben a világ másik végén egy kanadai cég hasznot húzhat a Woods-botrányból. Az észak-amerikai társaság piacra dobott egy olyan golflabda-sorozatot, melynek darabjain a sportoló barátnőinek arcképe található.

A körülbelül 10 ezer forintba kerülő csomagból kétezer darabot azonnal elkapkodtak, így folyamatosan érkeznek a megrendelések - eddig - a világ 17 országából.

Címkék:
procter & gamble,