Milliárdokat bukik luxusingatlanjain Nicolas Cage - Hol lesz a végállomás?

Pénzcentrum2010. január 28. 16:58

Pénzügyi gondjai miatt sorra kényszerül megválni ingatlanjaitól a világ minden táján Hollywood egyik legismertebb arca, Nicolas Cage. Az Oscarral is díjazott sztárt legutóbb Las Vegas-i ingatlanjától szabadította meg a bankja, miután nem tudta fizetni a felhalmozott adósságait.


Nicolas Cage
Forrás: dailymail.co.uk

Nem megy mostanában túlságosan jól a legendás rendező, Francis Ford Coppola unokaöccsének, Nicolas Cagenek. A gazdasági válság következtében összeomlott ingatlanpiacon a világ minden táján megvásárolt ingatlanjai jóval kevesebbet érnek, mint néhány évvel korábban. A színészt több bank is szorongatja jelzáloghitelei miatt, és az adóhivatal is fel szokta keresni a kifizetetlen számlákkal.

Legutóbb a Cage által 8,5 millió dollárért - kb. 1,6 milliárd forint - még 2006-ban megvásárolt, Las Vegasban található jelzáloghitellel terhelt családi házat vette el a bank a sztártól, aki a Las Vegas, végállomás című filmben nyújtott alakításáért még az Oscart is besöpörte a kilencvenes évek közepén, és a mai napig is a legjobban fizetett hollywoodi sztárok közé tartozik.

A 400 négyzetméter lakóterületű házért egy ismeretlen vevő által kifizetett 4,95 millió dollárból nem sokat fog látni az ismert színész, ugyanis adósságai jócskán 6 millió dollár felett vannak. A ház mindenesetre alakalmi vétel lehetett megvásárlójának, ugyanis a meghirdetéstől számítva kevesebb mint egy nap alatt kelt el. A villa extrái közé nem csak a 16 beállásos föld alá süllyesztett garázs tartozik, hanem saját mozi is található benne, és káprázatos kilátással rendelkezik Las Vegas világhírű főutcájára, a Stripre.

Nem a vegasi kaland volt Cage egyetlen bedőlt befektetése. Az elmúlt években a világ minden táján 15 nagy értékű ingatlant - köztük egy bahamai szigetet is - felhalmozó híresség sorra kényszerül áron alul kiszállni ingatlanjaiból. Tavaly egy németországi kastélyától is megvált a szupersztár, melyet a német ügyvédje vásárolt meg tőle közel kétmillió euróért. Ezenkívül egy kastélyt és egy másik ingalant is eladott a délnyugat angliai Bath városában, ezekért egyenként 3,5 millió font ütötte a markát.


Cage továbbá adótartozásai miatt eladásra kínálja 12 millió dollárt érő Rhode Island-i házát is, és novemberben 5,5 millió dolláros fizetetlen jelzáloghitele miatt a New Orleans-i házára is rátette a kezét a hitelező bank.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hollywoodban az ismert sztárt a legnagyobb költekezők között tartják számon. Jachtokra, ékszerekre, sportkocsikra és drága ingatlanokra úszik el a pénz hatalmas vagyonából. Emiatt a korábbi menedzserével is összekülönbözött. Cage idén 15 millió dollárra perelte a vagyonát a múltban kezelő Samuel L. Levint, mondván, hogy Levin rossz befektetési döntései miatt csappant meg a vagyona. A menedzser ezzel az állítással nem ért egyet, és hitelrontásért viszontperli a sztárt.

(Forrás: DailyMail)

Címkék: