Keresés: Dubai enter!

Pénzcentrum2009. december 9. 18:02

A Rightmove nemzetközi ingatlanportál legfrissebb statisztikái szerint közel másfélszer annyian kerestek rá a dubaji ingatlanokra, mint az előző időszakban. A győzelemnek azonban nem igazán örülnek a homokkirályság lakástulajdonosai, mert a háttérben nagy valószínűséggel nem az egymásra licitáló vevőjelöltek, hanem az áron alul lecsapni készülő ingatlan-keselyűk állnak.


Forrás: Propertywire

Hasonló okokból megszaporodtak a spanyol ingatlanokra vonatkozó keresések is. Akik nem egy másik kontinensen szeretnének vásárolni és kedvező áron akarnak lakáshoz jutni, azoknak ez lehet az egyik legkézenfekvőbb megoldás.

A portál statisztikái szerint Új-Zéland és Ausztrália is meglepetést okozhat 2010-ben. Az elmúlt hónapokban fokozatosan emelkedett a világ másik végén található ingatlanok iránti érdeklődés, ami azt vetíti előre, hogy jövőre megélénkülhet a térség ingatlanpiaca.

A befektetők elsősorban azokon a területeken szaglásznak, ahol - feltételezve, hogy már elértük a mélypontot - jelentős hozamra számíthatnak az előttünk álló időszakban. Az adatbázisban található országok 58 %-ánál regisztrálták a keresések számának emelkedését.

Európában a spanyol mellett a portugál, az olasz, a ciprusi és a görög ingatlanok voltak a legkeresettebbek, ami a Földközi-tenger térségének dominanciáját mutatja. Őket követi Franciaország és Németország, az utóbbi országon belül a bajor térség volt a legnépszerűbb.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Szakadék a kert végében: a szomszéd háza már a mélybe zuhant - képek!

Címkék: