2010 legkecsegtetőbb befektetési célpontjai: TOP 10-es lista

Pénzcentrum2009. december 7. 12:02

A Homesgofast nemzetközi ingatlanportál közzétette a jövő év legcsábítóbb befektetési célpontjaira vonatkozó tízes listáját. A külföldi befektetők fokozott érdeklődéssel várták a végeredményt, az első helyen érvényesült a papírforma, de több meglepetés is született.

A felmérés során több mint ezer nemzetközileg jegyzett ingatlan befektető véleményét kérték ki, akiknek önállóan kellett megnevezni a befektetési szempontból tíz legvonzóbb országot. A lista összeállítása során az alábbi szempontokat kellett figyelembe venni:

Az így kapott eredményeket összesítették és kialakult a 2010-es toplista. Az élen nem született meglepetés, az utóbbi évek egyik slágerpiaca, Brazília lett az első, őket követik a franciák és az amerikaiak. Olyan országok szorultak le a listáról, mint Spanyolország, Dubaj vagy Thaiföld, az újoncok táborát Malajzia, Dél-Afrika és Abu Dzabi alkotják.

A Homesgofast vezetője úgy kommentálta a végeredményt, hogy a brazil siker a labdarúgó világbajnokságnak és az olimpiának köszönhetően borítékolható volt. A következő években olyan jelentős fejlesztések valósulhatnak meg, melyek az ingatlanárakban is megmutatkoznak majd. Franciaország szereplése sem meglepő, mivel a stabil belföldi kereslet mellett a külföldiek érdeklődése is töretlen. A tengerentúlon az árak már nagy valószínűséggel túl vannak a mélyponton, ami újra felkeltheti a befektetők érdeklődését.

Itt az első 2010-es ingatlantipp! Ki áll a kívánságlista élén?

Címkék: