500 dolgozójától válhat meg a dubai felhőkarcolók építője

Pénzcentrum2009. október 21. 13:02

Nemzetközi lapértesülések szerint 500 dolgozójától válhat meg a dubai székhelyű ingatlanfejlesztő óriás, a Nakheel. A cég hivatalosan még nem erősítette meg az elbocsátás hírét, ugyanakkor egy közleményt adtak ki a hír kapcsán.

Számos impozáns felhőkarcoló és lélegzetelállító ingatlan beruházás megvalósítása kapcsolódik a Nakheel nevéhez. A dubai cég a hírek szerint félezer dolgozójától válik meg most, hogy véget ért az Emirátusokban megrendezett Cityscape 2009 Kiállítás.

Az elbocsátás hírét megszellőztető lap szerint az intézkedés az ingatlanpiacot ért csapássorozat és az értékesítés drámai visszaesésének a végeredménye. A válság hatására több beruházás megvalósítását elhalasztották, a folyamatban lévő projekteknél pedig értékesítési gondok jelentkeztek.

A Nakheel egy rövid közleményben tudatta - anélkül, hogy a hírt megerősítették volna -, hogy átfogó vizsgálatot indítottak, melynek középpontjában a projektek újraértékelése, a megváltozott piaci környezet elemzése, hatékonyságvizsgálatok és költségelemzések állnak.

Címkék: