Zár alá kerülhet a Hunvald-vagyon

Pénzcentrum2009. szeptember 10. 09:17

Zár alá helyezheti a nyomozati bíró az előzetes letartóztatásban lévő erzsébetvárosi polgármester, Hunvald György teljes vagyonát. Ezt a főügyészség már kezdeményezte - erősítette meg a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Magyar Hírlapnak.

Az ügyben a bíróság még nem hozott ítéletet, de a főügyészség a legfőbb ügyésznél indítványozta az októberben lejáró nyomozati határidő 4 hónapos meghosszabbítását.


Hunvald György

A határidő módosítása az eddigi gyanúsításokkal kapcsolatos bizonyítási eljárások lebonyolítása miatt, valamint azért is szükséges, mert olyan adatok merültek fel, amelyek további bűncselekmények gyanújára is alapot adnak.

A polgármestert és G. Györgyöt bűnszervezet tagjaként elkövetett csalással, hivatali vesztegetéssel és visszaélésekkel gyanúsítják. K. Györgyöt, a pénzügyi bizottság volt elnökét előzetesből házi őrizetbe helyezték.

Az ingatlan-panamának a három politikuson kívül még 18 gyanúsítottja van, akik közül többek vagyontárgyait, ingatlanjait és autóit már korábban zár alá helyezte a bíróság.

Címkék: