Meghosszabbították az erzsébetvárosi ingatlan-panama gyanúsítottjának előzetesét

Pénzcentrum2009. augusztus 27. 08:17

A Pesti Központi Kerületi Bíróság további 3 hónappal, 2009. november 27-ig meghosszabbította G. György volt VII. kerületi gazdasági bizottsági elnök előzetes letartóztatását - írja a Magyar Hírlap.

A volt elnököt tavaly november 27-én vették őrizetbe, és hivatalos személy által üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalással és vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel és más bűncselekményekkel gyanúsítják.

A gyanúsított állítólag 16 alkalommal kért és kapott kenőpénzt egy vele együttműködő vállalkozótól, hogy az ő érdekkörébe tartozó cégek vásárolhassák meg az erzsébetvárosi ingatlanokat. A gyanúsított ezért 346 millió forint vesztegetési pénzt tett zsebre.

Ezekkel az ügyletekkel, valamint Hunvald György polgármester bűnsegédletével az eddigi adatok szerint 970 millió forint kárt okoztak a VII. kerületi önkormányzatnak, s további 1,6 milliárd forint kár okozását kísérelték meg. G. György ügyvédje fellebbezett az előzetes letartóztatás meghosszabbítása miatt, így a végzés még nem jogerős.

Címkék: