Íme a legjobb lakásajánlatok: albérlet helyett!

Orosz Márton2009. augusztus 12. 06:20

Lakásvadászat a vidéki egyetemi városokban: Debrecen és Miskolc Sok család életében meghatározó változást jelent, amikor a gyerek kirepül a szülői házból, és egyetemre, főiskolára megy. Előfordul, hogy több száz kilométerre költözik otthonról, kollégiumban, vagy albérletben lakik az egyetemi évek alatt - utóbbi azonban költséges is lehet. A Pénzcentrum most az egyetemi városokban nézett szét, eladó lakások után kutatva.

Az érettségi rég lezajlott, a felvételi ponthatárokat kihirdették: 2009-ben a 127 500 jelentkezőből 94 301-et vettek fel. Azok közül, akik távolabbi városban kezdik meg tanulmányaikat, a legtöbben kollégisták szeretnének lenni: ez nemcsak jóval olcsóbb, de nyilvánvalóan sokkal nagyobb buli is. Ugyanakkor természetesen beindul az albérlethajsza is: hatalmas harc megy a jobb helyekért.

A Pénzcentrum most azt járja körbe, érdemes-e lakást venni a gyereknek a felsőfokú tanulmányok idejére. 


4 nagy vidéki egyetemi város ingatlanpiacán szemezgettünk: az ingatlan.com Miskolcra, Debrecenre, Szegedre és Pécsre vonatkozó kínálatát néztük végig. Célunk az volt, hogy olyan lakásokat találjunk, amelyekben legalább 2 fő elfér (tehát az egyik szoba/félszoba kiadható legyen egy albérlőnek), közel vannak az egyetemhez, illetve áruk beleférjen a "talán még vállalható" (maximum 12-13 millió forintos) keretbe.


Debrecenben 7,3 millióért már kaphatunk 2 szobás, 51 m2-es panelt, az egyetem szomszédságában. Igaz, a lakás 10. emeleti és keleti tájolású, de a Nagyerdőre néző ablakok mindenért kárpótolhatnak.


A Domokos utcában szintén 10. emeleti panelt találhatunk, 8,2 millióért. Az egyetemtől néhány percre levő ingatlan internettel, kábeltévével felszerelt, járólapozott, csendes lépcsőházban fekszik.

Akinek esetleg belefér a felújítás, annak ajánlunk egy, a Borbíró téren található, 76 m2-es panelt. A 8,5 millióba kerülő ingatlan mindhárom szobája különálló, így elvileg 3 lakó is elfér benne.
Szintén Debrecenben a Böszörményi úton, az Agráregyetem főbejáratával pontosan szemben egy 4 emeletes házban eladó egy első emeleti, 53 m2-es, 2 szobás, külön WC-s, fürdőszobás szép tágas, szinte teljesen felújított, klímatizált, erkélyes lakás. Ára 9,9 millió forint.

Miskolcon is találhatunk olyan lakásokat, amelyben egyszerre több fiatal is (kényelmesen) elfér - a legkecsegtetőbb ajánlatok a közeli Avas városrészben várják az érdeklődőket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Egyetemvároshoz közeli Szentgyörgy utcában, tíz emeletes, panelprogramos társasház második emeletén eladó egy 55 m2-es, 1+2 félszobás, esztétikailag felújított, erkélyes, távfűtéses panellakás. A panelprogramos felújítások alkalmával az épületet kívülről szigetelték, színezték, nyílászáróit műanyagra cserélték, erkélyét felújították, radiátorait kicserélték és egyedi mérővel látták el. A lakás ára 6,2 millió forint.

Szintén a Szentgyörgy út végén, az egyetemhez közel, eladó egy 70 m2-es 2, 5 szobás, távhőről levált, gázfűtéses lakás 4 emeletes épületben erkéllyel, pincével. A kilátás gyönyörű, a rezsi alacsony, panelprogram folyamatban. Ára 8,5 millió forint.

A Középszer utcán -az egyetemhez közel- felújított, jó állapotú, megkímélt, 7. emeleti lakás is új gazdát keres. Szép panorámával, erkéllyel, pincével. A fürdőszobában és a konyhában új szaniterek, teljes csőcserén átesett. A 61 m2-es ingatlant 6,6 millió forintért kínálják.

Aki rászánna akár 10 milliót is, annak ajánlunk egy Hajós utcai egyedi gázkazánfűtéses társasházban 70 m2-es, jó állapotú 2 + félszoba + erkély + lomkamrás lakást. A szobák laminált parkettásak, új műanyag nyílászárók, a fürdő szoba és a konyha igényesen felújított. A lakás K-D-i tájolású, világos, jó elosztású. Jó lakóközösség, tiszta, rendezett lépcsőház, alacsony rezsi. Mi másra vágyhat még egy mai fiatal?

Szeged és Pécs

Címkék: