Eladó a világ legdrágább háza

Pénzcentrum2009. augusztus 7. 12:02

A németországi Sylt szigete sokáig az ország milliomosainak játszóterének számított, ahol az árak különösen elszabadultak. A helyi ingatlanok között nem egy több millió euróba kerül, a most eladásra kínált, a világ legdrágábbnak tartott házát például 6,3 millióért kínálja most gazdája.

Az még hagyján, hogy 6,3 millió euróért (1,7 milliárd forint) kínálják a házat, de ha hozzátesszük, hogy mindössze harminc négyzetméterről van szó, már nyugodtan leeshet az állunk.

Igaz, a ház hosszú homokdűnéken nyúlik el, tökéletes kilátással a tengerre, és igazi vidéki hangulatot áraszt a vörös kis tégláival, és nádtetejével. A harminc négyzetméteren egyébként egy picike konyha, fürdőszoba, fér el, valamint egy keskeny lépcső, ami a fenti hálószobába vezet.

A tulajdonos a Hamburger Abendblatt újságnak elmondta: eredetileg kis szerették volna bővíteni a házat, de az engedélyt ehhez évek óta nem kapják meg. Mióta a sajtó felkapta a hírt, hogy "eladó a világ legdrágább háza" rengeteg érdeklődő hívja fel a tulajdonost, még egy japán tv-csatorna stábja is felkereste őt, így egyáltalán nem kizárt, hogy hamarosan új gazdára talál a házikó.

Címkék: