Megnyílt Európa legdrágább szállodája: lenyűgöző képek

Pénzcentrum2009. május 27. 11:02

A törökországi Antalyában nyílt meg Európa legdrágább szállodája. A pompázatos megnyitón igazi világsztárok léptek fel, de az árak is a luxushoz vannak igazítva.

A szálloda alapítója és ötletgazdája az orosz milliárdos, Telman Iszmailov pompázatos ünnepség keretében mutatta be a nagyközönségnek a Mardan Palace-t, amely nem csak Törökország, de Európa legdrágább luxushotelje is (igaz, földrajzilag már az ázsiai kontinensen található). A komplexum 1,65 milliárd dolláros -azaz közel 331 milliárd forintos- költséggel épült fel.

Iszamilov olyan világsztárokat bérelt fel az ünnepélyes bemutatóra, mint Seal, Mariah Carey és Tom Jones. A premieren pedig részt vett Sharon Stone, Richard Gere és Monica Belucci. A pletykák szerint egyedül Mariah Carey fellépése 1,5 millió dollárba (300 millió forint) került.

Az épületkomplexum közepén egy óriási mesterséges tó/medence áll, melynek egyik partjától a másikig fél óra az út -gondolával, természetesen. A medence közepén egy üvegfalú akvárium található -cápákkal és más tengeri állatokkal- így szó szerint együtt úszhat az ember a halakkal.

A fürdőszobákban aranyozott tükrök vannak, a padlóba építve. A wellness fürdők között találunk egy olyan termet, amit mesterségesen előállított hó borít.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Persze az árak is a színvonalhoz igazodnak: egy szoba akár 3 millió forintba is kerülhet - éjszakánként.

Címkék: