A felkelő nap toronyháza: az 1,25 milliárdos lakás is elkelt!

Pénzcentrum2009. április 6. 14:00

Egyes források szerint minden lakás elkelt, mások úgy tudják, hogy kevesebb, mint 10 eladatlan lakás maradt a felkelő nap országának legmagasabb társasházában. Az 54 emeletes 209 méter magas 465 lakásos társasház fejlesztője a válság ellenére sem szembesült értékesítési gondokkal.


A Kitahama Toronyház (Forrás: The Japan Times)

Elkészült Japán legmagasabb társasháza, a 209 méteres Kitahama Torony. Az épület alsó szintjein ugyan egy plázát alakítottak ki, de a 12. emelettől felfelé csak lakásokat találni. Az ingatlan jó elhelyezkedését mutatja, hogy a ház helyén korábban Osaka legnépszerűbb üzletháza állt.

Az átlagos ingatlanár 67 millió jen (145 millió forint) volt, de a legfelső szinten kialakított 303 négyzetméteres lakás nem kevesebb, mint 580 millió jenért (1,25 milliárd forintért) talált gazdára. A műszaki átadás-átvétel még tart, a leendő lakók leghamarabb a jövő héten kaphatják meg a lakáskulcsokat.

Korábban: Kegyelemet kaptak a jenhitelesek az OTP-től!

A lakások értékesítését 2007-ben kezdték meg, az érdeklődők 260 lakást már az első napon lekötöttek. Osakában (és elővárosaiban) összesen 22 ezer lakást adtak át az elmúlt évben, a kilencvenes évek közepén még körülbelül kétszer ennyi lakás talált gazdára.

Címkék:
toronyház,