Holtában is lakásárat duplázott az adócsaló gengszter!

Pénzcentrum2009. április 3. 13:00

A napokban 450 ezer dollárért dobták piacra a legendává vált gengszter, Al Capone egykori házát. A hatszobás, kétgenerációs ingatlan Chicago egyik déli kerületében található, ahol a környékbeli hasonló ingatlanok mindössze feleennyibe kerülnek.


Al Capone

A kétlakásos téglaház 1914-ben épült, díszes tetőszerkezete és az ékes homlokzati megmunkálás igazi mestermunkát takar. Az elbeszélések szerint a ház alatti pincében a szesztilalom idején márkás italokat és fegyvereket is tárolt a bandavezér.

Al Capone 1923-ban 5500 dollárért vásárolta az ingatlant, ahol a gengszter az 1931-es letartóztatásáig élt a családjával. Szabadulása után Capone Floridába költözött, de már soha többé nem volt a nevén ingatlan. Capone édesanyja 1952-ben bekövetkezett haláláig lakott a házban, ami azóta mindössze két alkalommal cserélt gazdát.


A ház egy korabeli fotón

A nyolcvanas években le akarták bontani a házat, de az Amerikában élő olasz közösség nyomására letettek a tervről. A jelenlegi tulajdonos idős korára a gyermekeihez költözik, ezért döntött az ingatlan értékesítése mellett.

"A gyermekeim már régóta mondják, hogy költözzek hozzájuk a nyugati partra, elérkezettnek látom az időt, hogy megfogadjam a tanácsukat. Már korábban is sokan megkerestek, hogy megvennék a házat, most lehetőség nyílik erre, mivel eldöntöttem, hogy túladok a híres házamon." - mondta a 71 éves tulajdonos.

Címkék:
gengszter,