Mégis, mi folyik a magyar menzákon? Rossz hírek jöttek, erről minden szülőnek tudnia kell

Pénzcentrum2023. január 30. 08:44

Máris harmadával kerül többe, mint az előző tanévben, és simán drágulhat még tovább is az iskolai étkezés. Az étkeztetéssel foglalkozó cégek kiadásai jelentősen megnőttek az infláció és az energiaválság miatt, így várható, hogy további emeléseket is eszközölni kell majd.

Ugyanakkor, hogy nem minden magyarországi településen kell drágulásra számítani, mindenhol máshogyan intézik a közétkeztetést - de ahol drágulni fog, ott jelentős áremelkedésre kell számítani - mondta Zoltai Anna, a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének elnöke. A szülők java része már most sokkal magasabb számlákat kapott az iskolai étkezésről, mint az előző tanévben, átlagosan harminc százalékkal kerül többe, hogy a gyerekek az iskolában egyenek - írja az Eduline.

2022-es, év közbeni adatok alapján a költségek 57,3 százalékát az állam fedezi, majdnem 20 százalékát az önkormányzatok, és 22,9 százalékát teszik ki a szülői befizetések

- mondta az elnök, aki hozzátette, hogy a problémára már a nagypolitika, közelebbről Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter figyelmét is felhívták.

Címkék:
étkezés, iskola, oktatás, menza, drágulás, infláció, közétkeztetés, ebéd, reggeli, iskolak, vacsora, energiaválság,