Háromszor is pluszpénzhez jutnak a nyugdíjasok jövőre: itt van a részletes menetrend

Pénzcentrum2020. május 27. 08:03

Háromszor is pluszpénz érkezik a nyudíjasoknak 2021-ben, az emelésen felül a 13. havi első köre, illetve a nyugdíjprémium is jár majd.

3 százalékkal növelik a nyugdíjakat 2021-ben a költségvetési törvényjavaslat szerint. Mint a 24.hu emlékeztet, jelenleg 142 ezer forint az átlagos öregségi nyugdíj, vagyis ekkora járandóságnál havi 4 ezer forint pluszt kap egy nyugdíjas.

Emellett februárban jön egyheti plusznyugdíj a 13. havi nyugdíj fokozatos bevezetésével. Februárban egy átlagnyudíjban részesülő 36,5 ezer forinttal magasabb összeget fog kapni a havi járandóságán túl.

Novemberben pedig nyugdíjprémiumra számíthatnak a nyugdíjasok. A gazdasági növekedést jövőre 4,8 százalékosra tervezi a kormány, ha valóban ez lesz, akkor így kell kalkulálni a pluszjuttatást:

a 4,8 százalékból le kell vonni 3,5 százalékot, mivel nyugdíjprémiumot csak 3,5 százaléknál nagyobb gazdasági növekedés esetén ad a kormány, majd a kapott 1,3-mal meg kell szorozni a novemberi havi nyugdíj egynegyedét, de maximum 20 ezer forintot.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Így tehát: egy átlagos nyugdíj negyede 36,5 ezer forint, ez túl van 20 ezer forinton, tehát ebben az esetben 1,3-szor 20 000 forintot, azaz 26 ezer forintot kap egy átlagnyugdíjas novemberben a havi járandóságán felül.

Akinek kisebb a nyugdíja, mint az átlag, a nyugdíjprémiuma még ezt a 26 ezer forintot sem fogja elérni.

Címkék:
nyugdij, nyugdíjemelés, költségvetés, emelés, nyugdíjasok, nyugdíjprémium, nyugdíjak,