Gulyás Gergely a várható nyugdíjkorhatár-emelésről: Helyes döntés volt

Pénzcentrum2021. július 7. 16:28

A 2014 óta zajló fokozatos nyugdíjkorhatár-emelés alapján az egyes születési évjáratok küszöbértékei évről-évre sávosan emelkedtek. Hogy tervez-e a kormány további korhatáremelést, arra a kérdésre Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszolt a július 7-i Kormányinfón.

Ahogy arról a Pénzcentrum korábban beszámolt, az 1956-ban születettek 2021-ben 64,5 évesen mehettek nyugdíjba, július elsejéig a korosztály utolsó, 1956 decemberének végén született tagjai is érvényesítették korkedvezményüket. Július 1-től mindenki egységesen 65 évesen mehet nyugdíjba, de ezt a gyakorlatban már csak jövőre tehetik meg.

A témára a 2021.07. 07-i  Kormányinfón is kitértek, arra a kérdésre, hogy tervez-e a kormány további nyugdíjkorhatár emelést Gulyás Gergely azt mondta: „Nem gondolkodunk, nincs ilyen kérdés napirenden.”

Hozzátette, még véget sem ért az a nyugdíjkorhatár-emelés, amit 2007-2008 körül fogadott el az országgyűlés, ami azt eredményezte, hogy évről évre az egy évvel későbben születetteknél fél évvel nő a korhatár: az utolsó körben az 1957-ben születetteknél ez már 65 év.

Tehát az 57-ben születettek 2022-ben mehetnek nyugdíjba. Így a jövő év januárjában zárul le ez a folyamat, ami a demográfiai adatokból következően egy helyes döntés volt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  - zárta gondolatait a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Címkék:
nyugdíjkorhatár, emelés, kormányinfo, gulyás, nyugdíjkorhatár emelés,