Luxushajót vett nyereményéből ifj. Schobert Norbi: kiderült, mire költi a Farm VIP fődíját

Pénzcentrum2023. január 9. 15:31

Ifj. Schobert Norbert nyerte meg a Farm VIP nevű televíziós vetélkedőt és az azzal járó 11+1 millió forintos pénznyereményt, és azt is elárulta, mire költi majd: egy részét a tanulmányaira, egy részét pedig befekteti majd. De elsőként kisöccsét lepte meg egy őrületes ajándékkal!

Ifj. Schobert Norbert nyerte meg a Farm VIP nevű televíziós vetélkedőt a múlt év végén, és elárulta, mire fogja költeni a 11 milliós nyereményét. 

Hatalmas versenyben, az utolsó pillanatban fordított az álláson, ellenfele, Smalting Dalma teljesen összeomlott, pedig mindketten hatalmasat küzdöttek. Több olyan komment is napvilágot látott, mely szerint meg kellett volna felezniük a nyereményt, de ez a 17 éves fiúnak meg sem fordult a fejében:

Nem is értem, hogy miért kéne bárkivel osztoznom a pénznyereményen?

 - nyilatkozta a Story magazinnak, ahol azt is elárulta, mire fogja költeni ezt az összeget:

Az biztos, hogy nem fogom elherdálni. Egy részét szeretném a tanulmányaimra fordítani, a többit pedig befektetni, és még tovább gyarapítani. Például szívesen foglalkoznék ingatlanokkal, de nagy álmom az is, hogy egyszer saját éttermet nyissak. 

A lap arról is beszámol, hogy a nyereményből azonnal megajándékozta öccsét, Zalánt, egy Lego Titanic-kal. Ennek ára 284 990 forint.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Végzetes nyeremények

Mint ahogy arról a Pénzcentrum korábban már több alkalommal is beszámolt, gyakran megesik, hogy aki nagyobb összeghez jut - akár csak pár millió forinthoz - elherdálja az egészet, és még rosszabb anyagi helyzetbe is jut, mint a nyeremény előtt. 

Az utólag nyilvánosságra hozott sztorikból az derül ki, hogy azok, akik nem fokozatosan szerezték meg a nagy vagyont, szoktak hozzá a kezeléséhez, a luxus élethez, azoknak a kezei közül egyszerűen kifolyik egy nagyobb összegű nyeremény, esetleg még rosszabb is lesz az életszínvonaluk, mint a nyeremény előtt. Akár még el is adósodhatnak.

Szakmai megbecsülés, elismertség kutatás 2023

A Pénzcentrum új felmérése ismét arra keresi a választ, hogy milyen az egyes szakmák megítélése Magyarországon: elismertek-e, a társadalmilag hasznos szakmának tekinthetők-e, illetve túl- vagy alulfizetettnek tartott hivatások-e. Két éve, 2021-ben már elvégeztük ugyanezt a kutatást - melynek eredményei itt olvashatók -, így össze tudjuk majd vetni a korábbi adatokkal az új válaszokat. Ez alapján az is kiderül majd, mely szakmák megítélése változott sokat az elmúlt években. Köszönjük, hogy kérdéseinkre adott válaszaiddal segíted a munkánkat!

Címkék:
biztosítás, nyeremény, lego, farm, nyeremények, schobert norbi,