Lesújtó felmérés: te mennyire vagy elégedett az anyagi helyzeteddel?

NapiCsárt2020. július 30. 16:56

A munkájukkal sokkal elégedettebbek a magyarok, mint amúgy az életükkel - derült ki az Eurostat adataiból. Emellett a 16 év feletti magyarok csak 5,5-ösre értékelték az anyagi helyzetüket a 10-es skálán. Kiderült, hogy Ausztriában például sokkal elégedettebbek az emberek.

Több kérdésben is az emberek elégedettségét mérte az uniós statisztikai hivatal - egy 10-es skálán kellett megadni, mivel mennyire vagyunk megelégedve. Az Eurostat adatai szerint Magyarországon 5 év alatt valamelyest javult az általános elégedettség: mialatt 2013-ban még csak 6,1-es volt ez a mutató, 2018-ra már átlagban 6,5-ösre értékelték az elégedettségüket a 16 év feletti magyarok.

Összességében az írek és a finnek a legelégedettebbek (8,1), az osztrákok, a norvégok és a svájciak sem panaszkodnak (8-as átlag), illetve Dániában, Lengyelországban és Svédországban is elég jó az elégedettségi mutató (7,8-as). A lista másik végén a bolgárok állnak 5,4-es átlaggal, Szerbiában 5,6-ot mértek, míg Horvátországban 6,3 az elégedettségi mutató. Az alábbi csárton látható az is, mennyit változott a helyzet 5 év alatt az egyes országokban.

Loading...

Ennyire szeretjük a munkánkat

Azt is felmérték a többi mellett, hogy az emberek mennyire vannak megelégedve a munkahelyükkel. Kiderült, hogy a 16 éven felüli magyarok összességében 7,1-esre értékelték a munkahelyüket - pontosan ugyanannyira, mint 2013-ban. Tehát életünk ezen részével elégedettebbek vagyunk, mint úgy általánosságban az életünkkel.

Loading...

A finnek ezen a listán is az élen vannak (8,1-el), Norvégiában is ugyanennyi az átlag. Az osztrákok összességében 8-asra értékelték a munkahelyüket, a svájciaknál 7,9-es a pontszám. A legkevésbé a szerbekés a görögök elégedettek a munkájukkal (6,2-es pontszám), de a bolgároknál sem sokkalta jobb a helyzet (6,4), Litvániában összességében 7-esre értékelték a munkahelyi elégedettséget.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az a fránya pénz...

Bár a munkahelyünkkel viszonylag meg vagyunk elégedve, az anyagi helyzetünkkel már kevésbé: a 16 éven felüli magyarok átlagban 5,5-re értékelték a vonatkozó kérdést. 2013 óta valamennyire javult a helyzet, akkor még csak 5,2-őt adtak az emberek erre a kérdésre.

Loading...

A lista elején Dánia, Finnország, Svédország és Norvégia áll, ahol 7,6-osra értékelték az anyagi helyzetüket az emberek, Hollandiában 7,4-es a mutató, az osztrákok pedig 7,3-at adtak az anyagi helyzetükre a 10-es skálán. Leginkább a bolgárok nincsenek megelégedve az anyagi helyzetükkel, csak 4,3-ra értékelték. A szerbeknél sem sokkal jobb ez a mutató (4,4), Litvániában és Horvátországban pedig csak 5,2-re értékelték az emberek az anyagi helyzetükkel való elégedettségüket.

Címkék:
megtakarítás, munka, pénzügyek, eurostat, eu, elégedettség,