Kifakadt a sztárközgazdász: "forintot sem kellene használnunk"

Pénzcentrum2017. október 6. 10:32

Nincs egyesség az egyetemi tanárok, a volt és jelenlegi jegybankárok között arra vonatkozóan, hogy mikortól lenne érdemes Magyarországon eurót bevezetni - derült ki egy tegnapi rendezvényen. Konkrét dátum nem is hangzott el a beszámolók szerint. Te kit raknál a magyar euróra?

Nehéz megmondani, mikor lesz aktuális az euró bevezetése, ugyanakkor Magyarország reálgazdasági konvergenciájának megkoronázása volna a csatlakozás Karvalits Ferenc volt jegybanki alelnök szerint akinek vélemény alapján Magyarországnak e közösség részévé kell válnia - hangzott el a tegnapi Budapest Economic Forum gazdasági csúcstalálkozón, a Portfolio tudósítása szerint.

Urbán László, a CEU Business School közgazdásza szerint vagy minél előbb kéne csatlakozni az euózónához, vagy el kéne dönteni, hogy nem csatlakozunk ahhoz.

Ha olyan az önképünk, hogy képtelenek vagyunk betartani a játékszabályokat, akkor forintot sem kellene használnunk

- mondta el Bod Péter Ákos volt MNB-elnök, arról azonban nem szól a tudósítás, hogy forint helyett akkor mi lenne a magyaroknak való. A közgazdász azt is hozzátette, hogy korábban már majdnem minden csatlakozási kritériumot teljesítettünk, de nem használtuk ki a csatlakozási lehetőségét.

Nézzünk a jövőbe

A fentiek alapján egyértelmű, hogy az euróbevezetés érzékeny téma hazánkban. Mindenesetre, ha egyszer lesz, most szavazhatsz, hogy te mit raknál a magyar eurócent hátára.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
hitel, vásárlás, bank, euró, kamat, megtakarítás, eu, eurózóna,