Ennyit kaszált havonta a balek Quaestor-stróman

Ennyit kaszált havonta a "balek" Quaestor-stróman

2016. június 3. 18:03

Orgován Bélának, a balek Quaestor-strómannak 500 ezer forintot ígértek azért, hogy elvállalja a csaló pénzintézet vezérigazgatói posztját a botrány közepén - írja a Blikk a birtokába jutott Orgován-vallomásra hivatkozva.

A dokumentum szerint a stróman azzal indokolta szerepvállalását a rendőröknek, hogy ki szerette volna próbálni magát ügyvezetőként, illetve hogy úgy látta, ezzel "meg lesz alapozva a jövedelme". Orgován a Quaestor bukásának előestéjén lett a Quaestor Invest Kft. ügyvezetője, szolgálataiért bruttó 250 ezer forintos havi fizetést ígértek neki, de végül ebből persze semmi nem lett. Egy héttel később a Quaestor Pénzügyi Zrt. vezérigazgatói posztjára is felkérték, ezt a feladatot 500 ezer forintért vállalta el a büntetett előéletű Pest megyei férfi.

Orgovánt nem túl körültekintő módon választották ki a feladatra, a vallomás szerint még rendesen el sem beszélgettek vele, csupán bemutatkoztak egymásnak Tarsoly Csabával, de még ezt is csak olyan kutyafuttában, hogy később a felek meg sem ismerték egymást, így újra bemutatkoztak.

Nagyon sok embernek bemutatkoztam akkoriban, én nem emlékeztem rá személy szerint

- magyarázta Orgován vallomásában. Mikor vezérigazgató lett, a cégcsoport körüli zűrzavarról csak annyit tudott, amennyit a híradóból látott a Quaestor-csődről.

Orgován rövid cégvezetői karrierje alatt minden papírt aláírt, amire kérték, így azt a meghatalmazást is, amely jogosulttá tette Tarsoly Csabát öncsőd jelentésére. "Én ebben nem láttam rosszat, hogy valaki tőlem átvegye a feladatokat szinte egyből a vezérigazgatói kinevezésemet követően", fogalmazott naivan Orgován Béla, akitől másfél héttel később Tarsoly visszavette a cégek vezetését. Tarsolyt pár nappal később vették őrizetbe, de Orgován sem úszta meg: őt közokirat-hamisítással gyanúsítják.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 25. 22:06
A még februárban betiltott Szputnyik és RT (Russia Today) különböző propagandacsatornáin túl az Euró...
Holdblog  |  2022. június 25. 12:12
Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) e...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22