17 °C Budapest
Milliárdokat húzott le ügyfeleiről Cirmos: sorban állnak a károsultak

Milliárdokat húzott le ügyfeleiről Cirmos: sorban állnak a károsultak

2015. október 21. 15:06

Újabb piramisjátéknak tűnő esetben nyomoz a rendőrség: a 444.hu szerint havi (!) 3-4,5 százalékos hozam ígéretével akár 1,5-2 milliárd forintot is elcsalhatott 150-200 ügyfelétől Ny. Györgyné. A "Cirmos" becenévre hallgató nő a XII. kerületben idén tavaszig tévesztett meg javarészt jól szituált, felsőfokú végzettségű embereket, magát az ING ügynökének kiadva, miközben köze nem volt a biztosítóhoz.

Pedikűrösből lett több biztosítónak is értékesítő független biztosítási ügynök a kétezres évek közepén Ny. Györgyné "Cirmos", aki az utóbbi években viszont már illegálisan, egy papírfecniért cserébe, banki átutalás nélkül, készpénzben gyűjtötte ügyfelei pénzét XII. kerületi, Kis János altábornagy utcai irodájában. A gyanútlan megtakarítókat, akik nem egyszer lakásuk eladási árából is sok millió forintot bíztak rá, azzal tévesztette meg, hogy

  • havi (!) 3-4,5 százalékot, kivételes esetekben 10 százalékos hozamot ígért nekik,
  • valószínűsíthetően az új ügyfeleinek befizetésekből egészen tavaszig fizette is az ígért kamatokat meglévő ügyfeleinek,
  • azóta vad hazugságspirállal, elképesztő fedősztorikkal mentette ki magát a fizetés alól,
  • az ING (tavasz óta NN) Biztosító ügynökének adta ki magát, és irodájában az ING logóját használta, miközben a biztosítóval közvetlen kapcsolata nem volt,
  • ráadásul a látszatra is nagyon adott: szép bútorgarnitúra és sok, a komoly nyilvántartás látszatát keltő kartoték fogadta az irodában az ügyfeleket.

Pénzügyi termékét egyszerűen "befektetésként" értékesítette Cirmos, néha alapokban, néha állampapírban vagy sima kötvényben jelölve meg a mögöttes termékeket, "meg is mutatva az interneten", miről van szó. Valószínűleg azonban egy közönséges piramisjátékról volt szó, vagyis az újonnan érkező ügyfelek befizetéseiből teljesítette kimagasló hozamígéreteit egészen idén tavaszig.

Bár korábban az MNB által regisztrált biztosítási ügynök volt, az MNB valószínűleg nem illetékes az ügyében, hiszen saját nevében, tevékenysége regisztrációja nélkül folytatta a fentieket Ny-né. Legalább 10 ügyfél (a lehetséges károsultak kevesebb mint tizede) feljelentése alapján a XII. kerületi rendőrkapitányság nyomoz viszont az ügyben, fennáll azonban a veszélye, hogy a karcagi Kun-Meditáror Marcsikájához hasonlóan egy egzotikus országban költi magára a "befektetésekből" megmaradt pénzt.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 18:03
Nagy hibák. Karrierje valamely pontján minden makrobefektetővel megesik, hogy hatalmasat téved. Talá...
MEDIA1  |  2022. május 27. 17:58
Hatalmas LED-fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer a TV2-nél.
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?