Sokat bukhat az ingyenes készpénzfelvételen, aki erre nem figyel - heti összefoglaló

Pénzcentrum2014. június 9. 17:45

Valószínűleg ezekben a hetekben is sokan keresnek új, a réginél kedvezőbb bankszámlát. Érdemes ugyanakkor nagyon odafigyelni, mert akár véletlenül, akár szándékosan az új számlánkhoz is igénybe vesszük az ingyenes készpénzfelvételt, decembertől visszamenőleg is megbüntethetnek a kedvezmény jogtalan igénybevétele miatt.Ez, és sok más érdekes, hasznos hír a Pénzcentrum.hu 23. heti hírösszefoglalójában. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre!

Sokat bukhat az ingyenes készpénzfelvételen, aki erre nem figyel
Akár mi, akár a pénzintézetünk mondja fel a szerződésünket, még az egyszerűsített bankváltás is sok adminisztrációs teendővel jár. Nemcsak a számlához kapcsolódó szolgáltatásokat kell külön-külön lemondanunk, de bizony még az ingyenes készpénzfelvételre vonatkozó nyilatkozatunkat is előbb vissza kell vonnunk ahhoz, hogy az új banknál igénybe vehessük a díjmentességet. Decembertől pedig hónapokra visszamenőleg is kifizettethetik velünk a jogtalanul igénybe vett kedvezményt.

Hibátlan nyaralása lesz annak, aki ezt a 10 egyszerű tippet megfogadja
Június, 30 fok, és hamarosan kezdődő nyári szünet. A legtöbben ilyenkor indulnak nyaralni, hogy távol a munkától és a tanulástól kicsit kikapcsolódjanak. A Pénzcentrum.hu összegyűjtött 10 tippet, hogy a vakáció valóban a szórakozásról és pihenésről szóljon, és ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Hobbiból bírságoltak az ellenőrök a budapesti buszon
Álellenőrök büntették meg a Pénzcentrum.hu olvasóját a BKK egyik járatán. Pontosabban valószínűleg nem is álellenőrök voltak, hanem olyan "igazi" ellenőrök, akik munkaidőn kívül, "hobbiból" bírságoltak. A dolog szépséghibája, hogy "elfelejtettek" igazolást, hivatalos nevén pótdíjelismervényt adni róla.

Nyugdíjasok, figyelem! Jövő héten csenget a pénzes postás
Aki a számlájára kéri, csütörtökön biztosan megkapja júniusi nyugdíját, akinek a postás viszi, azt levélben tájékoztatták a pontos dátumról.

Rezsicsökkentés? Gyerekek százezreinek nem jut se wc, se fürdőszoba
Tovább mélyült 2013-ban az úgynevezett lakhatási szegénység Magyarországon. Bár a rezsicsökkentés és a lakhatási támogatás sok háztartást elért, ezek mégsem tudtak hatékony megoldást nyújtani a szegénységi problémákra - derül ki a Habitat for Humanity civil szervezet szerdán publikált jelentéséből.

Ugye csak vicc! Tényleg erre vettek fel hitelt?
Bár személyi kölcsönből elvégeztethetünk szépészeti beavatkozásokat, fizethetünk belőle autójavítást, vagy vehetünk új hűtőt, ha a régi elromlott, van, amire sokkal inkább megéri hitelhez folyamodni. Ha korszerűsítünk, energiatakarékos készülékeket vásárolunk, többet spórolhatunk, mint amennyi a havi tölesztőnk.

Sokan a gyerekeik miatt bukhatják a magas nyugdíjat
A családi adókedvezmény kiterjesztése sok családnak plusz jövedelmet jelenthet, illetve megkönnyíti a nyugdíjcélú megtakarítások elterjedését a családosok körében. Nagy kérdés, hogy ki tudják-e használni a nyugdíj-előtakarékosság adókedvezményét a nagycsaládosok, és, ha igen, akkor mennyit érdemes félretenniük?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Döntött a Kúria: mi lesz így a devizahitelemmel?
Kedden megszületett a Kúria ítélete az Európai Bíróságot is megjárt Kásler-ügyben, ahol a bíróság kimondta, hogy az árfolyamrés alkalmazása a szerződésben semmis. Sokan felteszik most a kérdést, hogy vajon a tegnapi döntés milyen hatással lehet az ő devizahitelükre?

Van ilyen? Milliókat utalgatnak tévedésből: akár te is kaphatsz...
6 millió forintot utalt tévedésből munkáltatója egy férfinek. 6 milliót! Tévedésből!

Egy trükk, amit kevesen ismernek: így vásárolhatsz sokkal olcsóbban
Nem meglepő, hogy a statiszikák szerint hazánkban is egyre népszerűbb az internetes vásárlás. Évről-évre többen rendelnek akár külföldről is terméket, fizetéskor pedig már sokan használják a világ egyik legnagyobb online pénzküldési rendszerét, a PayPalt. Kevesen tudják ugyanakkor, hogy egy apró trükkel még több pénz maradhat a zsebünkben. Mutatjuk, hogyan fizethetsz még kevesebbet az egyébként is a bolti ár töredékéért kapható árukért.

Így húznak le nyaraláskor: a te pénzed is veszélyben van?
A Pénzcentrum.hu utánajárt, hogyan tudják a kereskedők akár később is zárolni az összegeket, miként és mikor tudjuk felszabadítani az összeget, és mit tehetünk, ha ez nem történt meg.

Címkék:
vásárlás, karrier, nyugdij, öngondoskodás, nyugdíj előtakarékosság adókedvezmény,