Egyelőre nem tudunk lemondani a készpénzről

Magyar Nemzet2013. október 14. 08:31

Készpénz nélkül még nem lehet meglenni Magyarországon - írja a Magyar Nemzet.

A lap írása szerint a bankolás drágulása miatt egyre többen gondolják úgy, hogy inkább készpénzben szeretnék megkapni a havi bérüket. A dolgozónak joga van ezt kérni, még akkor is, ha a munkaszerződés rögzíti, hogy a kifizetés átutalással történik.

Megoldást hozhat a problémára a kormány terve, amely szerint a kártyás fizetés után nem szedne tranzakciós illetéket, illetve havi két alkalommal ingyenessé tenné a készpénzfelvételt.

A lap információja szerint eddig a dolgozók egy-két százaléka jelezte munkáltatójának, hogy túl soknak tartja a fizetés felvételéért levont összeget, így valamiféle megoldást vár.

Szakértők ugyanakkor arra számítanak, hogy a következő néhány hónapban tovább emelkedhet az elégedetlen dolgozók és ezzel együtt a fizetésüket készpénzben kérők száma, ha addig nem szület valamilyen megoldás gondjaikra.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
öngondoskodás, készpénz, tranzakciós illeték,