Kemény szócsata az ingyenes készpénzfelvétel miatt

Pénzcentrum2013. október 7. 10:00

Nem engedi a kormány, hogy "degeszre keressék" magukat a bankok a magyar családokon, a devizahitelek története "a kisebbek kihasználásáról, kifosztásáról" szól - többek között ezeket üzente a hétvégén Rogán Antal a bankoknak.

Nem fogjuk engedni, hogy a bankok degeszre keressék magukat a magyar családokon! - üzente közleményében Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője. A Bankszövetség pénteken jelezte, helytelennek tartanák, ha a kormány ingyenessé tenné a készpénzfelvételt, mivel ez a szürkegazdaságot erősítené.

A kétszeri ingyenes készpénzfelvétel az átlag jövedelem erejéig fogyasztói jog, amit a Fidesz-frakció törvényben fog garantálni - áll Rogán közleményében. A kormány javaslata szerint jövőre a bankkártyás fizetéseket semmilyen illeték nem terheli, és a bankok feladata, hogy ha akarják, kedvező ajánlatokkal csábítsák kártyás fizetésre az embereket.

Egy október 6-ai megemlékezésen pedig Rogán kijelentette: a nagyok és erősek ma is hajlamosak visszaélni a helyzetükkel, kihasználni, kifosztani a kisebbet, a kiszolgáltatottabbat. Magyarországon is erről szólt a devizahitelek története, a bankok és a nemzetközi nagyvállalatok kiváltságos helyzete és a gátlástalan nyerészkedés engedélyezése az emberek és a családok kontójára. Magyarországnak ebből lett elege 2010-ben, és az ez ellen indított harc még ma is tart - fogalmazott.

Mint ismeretes, Rogán a Fidesz frakcióvezetőjeként november 1-jéig adott időt a bankoknak a devizahiteles szerződések ügyfelek javára történő módosítására, ellenkező esetben a kormány november első napjaiban benyújtja a saját javaslatát a devizahitelesek helyzetének rendezésére.

Címkék:
bankszámla, öngondoskodás, ingyenes készpénzfelvét,