Kiszállt az állam a webbankból: mi lesz így az olcsó szolgáltatásokkal?

Magyar Nemzet2013. szeptember 24. 08:34

Állami tőkejuttatás nélkül kell létrejönnie a kizárólag az interneten üzemelő, olcsó szolgáltatásokra alapuló új magyar pénzintézetnek, a webbanknak, miután a kormányzat kiszállt a kezdeményezésből - írja a Magyar Nemzet.

A webbank megalapításával kapcsolatos feladatok ellátására kinevezett miniszteri biztos, Körtvélyessy László András mandátuma május közepén megszűnt. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pedig azt közölte, hogy a kormány devizahitelesek megsegítését célzó tervei között nem szerepel az állami-civil bank létrehozása - írja keddi számában az újság.

Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa szerint a javaslat módosult, a cél most már egy pénzforgalmi intézet megteremtése, amely egy úgynevezett forintkártya használatával tenné lehetővé a pénzügyi műveletek jutányos árszint melletti igénybevételét.

Medvegy Miklós, a Webbank Tőketársaság Zrt. vezérigazgatója a lapnak azt mondta, az induló tőke biztosításán fáradoznak.

A lap emlékeztet arra: a webbankprogram azzal a szándékkal indult, hogy kedvező kondíciójú hiteleket szerezzen a devizahiteleseknek. Az előzetes menetrend az idei év első felére valószínűsítette a félig állami, félig civil pénzintézet létrehozását. Az eredeti elképzelések szerint a webbank 6 milliárd forintra tehető alaptőkéjének felét az állam finanszírozta volna, a fennmaradó rész civil összefogás eredményeként gyűlt volna össze.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
netbank, öngondoskodás, bank, bankolás,