Most éri meg aranyat venni?

Pénzcentrum2013. április 30. 16:45

Az április közepén lezajlott nagy mértékű aranyáresés óta eltelt két hét távlatában ki lehet jelenteni, hogy komolyabb fellendülést mutatkozik a globális nemesfém piaci forgalomban.

Nem tudni, hogy valóban ez volt-e az arany ellen játszó pénzintézetek és neves befektetési guruk szándéka, de azt egyértelműen állíthatjuk, hogy világszerte - elsősorban a kisbefektetői körökben - újból a sárga fém került a vásárlói figyelem középpontjába, amelyet a visszakapaszkodó árfolyam is igazol.

"Már a tíz százalékos árzuhanást követő napon olyan információk érkeztek az ausztriai és németországi partnereinktől, hogy a két évvel ezelőtti nagy ‚aranyboom‘-ot idéző jelenetek tapasztalnak üzleteikben" - nyilatkozta Dr. Varga Zoltán, az Arteus Capital Holding Zrt. vezérigazgatója - "Egyik pillanatról a másikra közel 10 százalékkal emelkedett a napi forgalmuk és az érdeklődés továbbra sem hagy alább!"

Ezeket a híreket igazolják a világ számos más térségéből érkező jelentések is. Ausztrálián, Kelet- és Dél-Ázsián, Közel-Keleten át egészen az Egyesült Államokig néhány nap alatt hiánycikké váltak egyes közkedvelt befektetési arany és ezüst tömbök, valamint érmék.

A szakértő szerint különösen fontos, hogy akik a már meglévő aranyportfoliójuk bővítésében gondolkodnak, vagy akik új befektetési lehetőség után kutatva éppen most akarják rászánni magukat az aranyvásárlása, ne tétovázzanak, mert lecsúszhatnak a nagyobb hozamról.

Címkék:
arany, nemesfém árfolyam,