Itt a vége, temethetjük az utolsó ingyenes számlacsomagot is

Pénzcentrum2013. január 23. 05:27

Lépett a K&H + számlacsomagok A K&H volt az egyetlen nagyobb bank,amely valóban ingyenes bankszámlát kínált még januárban is, a tranzakciós illeték bevezetése után. Ennek vége, a bank megszüntette a Zéró számlacsomagja értékesítését, helyette más, de már nem ingyenes termékeket vezetett be.

Az eddig ingyenes négy, saját ATM-ből történő készpénzfelvételt, elektronikusan indított utalást és beszedési megbízást nyújtó Zéró számlacsomaggal együtt több más folyószámla értékesítését is megszüntette a K&H, helyettük 4 új csomag jelent meg, legolcsóbb havi 150 ezres jóváírás mellett 325 forintba kerül. A bank kérdésünkre elmondta, hogy a már meglévő ügyfelek maradhatnak díjcsomagjuknál, melyek díjai nem növekedtek, de a díjak változtatására az általános szerződési feltételek szerint továbbra is lehetőség van.

Mit jelent az ingyenes bankszámla?
Azokat a folyószámlacsomagokat tekintjük ingyenesnek 2013-ban is, melyek a 0 forintos számlavezetési díj mellett még a tranzakciós illeték előtt megszokott díjmentes szolgáltatásokat is tartalmazzák. Ilyen a kotlátlan számú utalás, beszedési megbízás díjmentesen valamint legalább havi 2 költségmentes ATM használat. Ebben az értelemben szűnt meg most az utolsó ingyenes bankszámla, de jelenleg is kínál több hitelintézet is 0 forintos számlavezetési díjjal elérhető folyószámlát, ahogy ez a lenti táblázatunkban is látható.


Mi lesz az ingyenes helyett?

Négy új számlacsomagot vezetett be a K&H az új ügyfelek részére. A legolcsóbb számlavezetési díja 650 forint, ami 150 ezer forintos jóváírás érkezése esetén feleződik, ha 750 ezer forintos megtakarítást is elhelyezünk a banknál, akkor továbbra is 0 forint. Ezért az összegért kapunk ingyen 2 készpénzfelvételt sajátbankos ATM-ekben, 2 beszedési megbízást, 2 utalást és két sms értesítést. Az egyre dráguló további csomagban ezekből a kedvezményekből nyújtanak egyre többet, de ezekhez már magasabb jóváírás avgy megtakarítás szükséges a díjak felezéséhez és elengedéséhez.  A kedvezményes darabszámon felüli pénzfelvételért vagy utalásért fizetni kell. Ennek díjai csoportos beszedési megbízás esetén 82 forint, átutalás minimum 73, az sms is 28 forint.

A bank hirdetménye itt!

A K&H egyébként a lépéssel nem vesztett igazán a piaci helyzetéből, a jóváírás nélkül elérhető bankszámlák között eddig sem számított igazán kedvezőnek, míg a magasabb keresetűek esetén még mindig benne van az első 3 legolcsóbb számla között tesztünkben. De már nem mondható el, hogy a K&H-nál mindegy mit csinálunk és hányszor veszünk fel pénzt vagy utalunk, a felesleges tranzakciókért sokat fizethetünk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A táblázatokban a nagyobb bankok ajánlatait hasonlítottuk össze, kisebb hitelintézetekben esetlegesen kedvezőbb ajánlatot is találhatsz

Magasabb a fizetésed? Kattints ide!!

Számlacsomagok magasabb jövedelműeknek


A táblázatokban a nagyobb bankok ajánlatait hasonlítottuk össze, kisebb hitelintézetekben esetlegesen kedvezőbb ajánlatot is találhatsz.

Címkék: