Nem kell a hitelkártyás vásárlások után adót fizetni az MKB-nál

Pénzcentrum2012. november 20. 13:03

Nem hárítja át az illetéket a hitelkártyás vásárlásoknál az MKB Bank, ezzel is támogatva az idén nyáron meghirdetett új lakossági stratégiáját, amelynek egyik fókuszában a folyamatosan megújuló hitelkártya termékek felfuttatása áll.

Nem érinti a pénzügyi tranzakciós illeték január elsejei hatályba lépése a hitelkártyás vásárlásokat az MKB Banknál: az ezt a készpénzkímélő fizetési módot előnyben részesítő ügyfelek továbbra is díjmenetesen használhatják hitelkártyájukat vásárlásra.
Azt követően, hogy az Országgyűlés szentesítette a tranzakciós illetékről idén nyáron elfogadott törvény módosítását, az MKB Bank is átvezette a jogszabályban fizetési műveletenként megállapított 6 ezer forintos díjplafont a jövő év elejétől - a tranzakciós illeték hatálybalépésétől - érvényes kondícióiba.

Ezzel a hitelintézet tartotta magát ahhoz a korábbi vállalásához, miszerint a tranzakciós illetékkel összefüggő díjváltozásokat csak olyan mértékben érvényesíti ügyfelei irányában, amennyire azt az erről szóló jogszabály indokolttá teszi, és kizárólag attól a dátumtól, amikortól a törvény hatályba lép. A hitelkártyás vásárlásoknál alkalmazott, visszavonásig érvényes kedvezmény a hitelkártya termék népszerűségének növelését, aktív használatra történő ösztönzését támogatja.

Utóbbi szervesen illeszkedik az MKB Bank új, a vagyonosabb ügyfélkör teljes körű kiszolgálására irányuló lakossági stratégiájába, amelynek a számlavezetési és befektetési szolgáltatások mellett a hitelezés természetes, az ügyféligényekhez igazodó bővítése is megkerülhetetlen részét képezi. Ennek keretében, a már meglévő, Európa egyik legnépszerűbb törzsutas programjához kapcsolódó Miles&More hitelkártyák mellett, folyamatosan bővülő hitelkártya választékkal várja meglévő és új ügyfeleit a bank a jövő év elejétől.

Az MKB új, középtávú stratégiája a lakossági mellett a vállalati ügyfelek, különösen a kis- és középvállalatok kiszolgálásában is a megújulásra, a szolgáltatások minőségének további javítására, választékának bővítésére koncentrál. A fő tulajdonos BayernLB támogatásával a bank aktívabban kíván részt venni a jó fizetőképesség kis- és középvállalatok hitelezésében.

Címkék: