A legolcsóbb számla kell? Több tízezret spórolhatsz

Pénzcentrum2012. június 27. 05:27

Nem mindenki keres nettó 150 ezret, de bankszámlára a kis jövedelműeknek is szüksége van. Megkerestük a legolcsóbb számlákat, hogy mindenki közel ingyen intézhesse a pénzügyeit. Ez különösen azoknak fontos, akik nem a szolgáltatás minőségét tartják elsődlegesnek, hanem, hogy minél több maradjon a pénztárcában a hó végén. A legnagyobb bankok számlacsomag ajánlatait hasonlítottuk össze egy 90 ezer forintot kereső ügyfél esetén.

Előző összeállításunkban a magasabb keresetűek legmegfelelőbb folyószámlát kerestük. Ennek eredményét itt olvashatod.

A kiskeresetűek száma egyre nőtt az elmúlt években, hiszen az adóváltoztatások hatására idén sokaknak tovább csökkent a kézhez kapott jövedelme. Számukra fontos, hogy a számlacsomagjuk minél olcsóbb legyen, még ha nem is tud túl sokat. A magyar lakosság nagy része készpénzzel szeret fizetni, fizetését pedig általában két részletben leveszi számlájáról és szinte azonnal sárgacsekken be is fizeti azt a postán.

Amíg ez nem változik és nincs szükség olyan ingyenes extra szolgáltatásokra, mint a többszörös ingyenes idegen ATM készpénz felvét, mobilbanking stb., addig a legegyszerűbb számlacsomagokkal tudunk a legtöbbet spórolni havonta. A legtöbbünknek nincs több, mint havi 1-2 beszedési megbízása, hasonló számú utalása és nincs szükségünk másra, mint egy itthon használható bankkártyára.. Ezeknek a díjait foglaltuk össze a következő táblázatban.


Az AXA, Budapest, Gránit és Raiffeisen Bank kínál ingyenes számlavezetést a kiskeresetűeknek. A beszedési megbízásért 3 pénzintézetnél kell fizetni, ennél némileg több 5, illetve 4 banknál kell fizetni az állandó forint átutalási megbízásért és a havi kétszeri készpénzfelvételért.

 


Összefoglaló táblázatunkban feltüntettük az sms értesítések díját és a folyószámlán tartott pénz kamatát is. Sms értesítésekkel tudhatjuk igazán biztonságban a pénzünket, hiszen a kártya elvesztése esetén azonnal értesülhetünk a nem kívánatos tranzakciókról. Az összes minimális költség kiszámolásakor nem vettük figyelembe az értesítések díjait, hiszen ezek könnyen lemondhatóak a bankfiókokban vagy netbankon keresztül. Az extra költségben viszont már 10 darab ilyen sms díja is benne van, amit vásárláskor és készpénzfelvételkor kapunk meg, ezzel nagyobb biztonságban tudva a pénzünk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A legolcsóbb számlacsomag a Gránit Banké lett, ahol 79 forintért tudhatjuk le a havi pénzügyeket. Azoknak viszont, akiknek marad  tartalék a számlájukon és megelégszenek egy készpénzfelvétellel is havonta, választhatják az AXA ajánlatát, ahol magas hozamot érhetnek el a folyószámlán tartott pénzükkel.

Több bankszámlát is használhatunk egyszerre. A tranzakciós adó bevezetéséig érdemes lehet akár 3 különböző banknál is valamilyen számlát vezetni. Már akár minimálbérnél is megéri hitelkártyával rendezni havi költekezéseinket. Fizetésünk azon részét, amit nem költünk el, de lekötni sem szeretnénk, akár az AXA-nál tartott számlánkon is kamatoztathatjuk (teljesen ingyenesen, ha nem kérünk kártyát). Mindezt kiegészíthetjük egy megfelelő hitelkártyával és a hozzá tartozó számlával, így ahogy már korábbi elemzésünkben is megírtuk, a jóváírások révén több tízezer forintot is kereshetünk évente. ->>

Ezt csak azoknak ajánljuk, akik tudatosan tudnak bánni pénzügyeikkel. A hitelkártyán felhalmozott tartozás ugyanis a kamatmentes periódus után csak újabb nagy terheket jelenthet a családoknak.

 

 

Címkék: