Milliók kerültek a nő számlájára: titkos jóakaró végtörlesztett?

Pénzcentrum2012. február 16. 15:37

A Pénzcentrum.hu egy hölgy olvasója ugyan nem tudta összeszedni a végtörlesztéshez szükséges pénzt, a tartozása mégis eltűnt, sőt több mint egymillió forint került még a tartozásán túl is a számlájára. A bank szerint ilyen eset szinte lehetetlen. Olvasónk azért izgul, nehogy hátrány érje azért, amiért nem fizeti törlesztőit. Egy titkos jóakarónak vagy egy téves utalásnak köszönheti szerencséjét?

"December végén végtörlesztési kérelmet nyújtottam be a bankomhoz, mivel támogatást, illetve hitelt nem kaptam, ezért végtörleszteni nem tudtam. Februárban megnéztem a számlámat, hogy az esedékes törlesztő részletem mennyi volt, meglepődve tapasztaltam, hogy a hitelem eltűnt, és még maradt több mint 1 millió forintom is" - írja olvasónk.

Közel 5 millió forint érkezhetett a számlájára, amiből tellett a végtörlesztésre, és még maradt is egy kevés. Az ügyben érintett bank kérdésünkre elmondta, hogy nem tud elképzelni hasonló esetet, de amennyiben a végtörlesztésre elkülönített számlára pénz érkezett, akkor a végtörlesztés magától megtörténhetett. Az összeg feltételezésünk szerint vagy téves utalás miatt kerülhetett a számlára, vagy olvasónk egy jó akarója szerette volna névtelenül megoldani a végtörlesztést.

 

"Most kérelmet adtam be, hogy kérem az eredeti állapot visszaállítását" - írja olvasónk, aki fél használni a számláján maradt összeget.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 


Címkék: