Szerinted mennyire hitelesek a banki alkalmazottak? +szavazás

Pénzcentrum2011. november 9. 12:27

A magyar középkorú lakosság több mint háromnegyede személyesen a bankban szerzi be információit a megtakarítási termékekkel kapcsolatban - derült ki egy friss kutatásból. A második legnépszerűbb forrásnak az internet bizonyult, innen a válaszadók 65 százaléka szokott tájékozódni. A leghasznosabb információforrásnak szintén a bankok bizonyultak, a leghitelesebbnek a banki alkalmazottakat gondolták.

A magyar 30 és 40 év közötti lakosság a megtakarításokkal, befektetésekkel kapcsolatosan elsősorban személyesen, a bankban tájékozódik - derült ki az OTP Alapkezelő megbízásából készített kutatásból. A 400 válaszadó bevonásával készített, a korosztályra reprezentatív felmérés rámutatott, hogy a bankok mellett az interneten, illetve a családtagoktól szoktak informálódni a legtöbben. Érdekesség, hogy a közösségi oldalakat a válaszadók mindössze hat százaléka nevezte meg, mint fontos információs forrást.

 


A forrás hitelességét illetően más a helyzet, az interneten található információkat mindössze két százalék találta ilyennek, viszont a banki alkalmazottak, illetve szakemberek tanácsait 35 százalék tartja döntőnek. A második leghitelesebbnek a pénzügyi tanácsadók bizonyultak 25 százalékkal, közvetlenül a családtagok illetve ismerősök előtt, akikre a válaszadók valamivel kevesebb, mint egynegyede hallgat pénzügyi kérdésekben.

Ami az információ valódi használhatóságát, hasznosságát illeti, a válaszadók a bankban valamint a banktól szerzett, illetve a pénzügyi tanácsadók által biztosított ismereteket emelték ki.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék: