60%-os kamatot ígért a pilótajáték-piacra visszatérő Tribuszerné

Pénzcentrum2010. december 29. 12:02

Állítólag újra aktív a '90-es évek legnagyobb pilótajátékának főszereplője, Tribuszer Zoltánné, született Aranyosi Margit. Az egyik leghírhedtebb pilótajáték-szervező több embert is becsapott Komlón, bár az asszony azt állítja, hogy kirabolták, ezért nem tud fizetni - írja a bama.hu.

A Baranya megyei hírportálnak egy - neve elhallgatását kérő - komlói férfi elmondta: jó néhányan ugyanabba a csapdába sétáltak bele pár hónapja, mint társaik évekkel ezelőtt.


Tribuszer Zoltánné

Tribuszerné telefonon kereste fel őket azzal az ajánlattal, hogy ha egymilliót adnak kölcsön, egy év múlva 60%-kal, míg ha 500 ezret, akkor fél év múlva 30%-kal többet fizet vissza. Addig havonta 50 ezer forintot kapnak kézhez, majd a meghatározott idő lejárta után a teljes, kamatokkal megemelt összeget. Azonban akik aláírták vele a szerződést, hiába várták a havi juttatást, Tribuszerné különböző dolgokra hivatkozva minden alkalommal halasztást kért tőlük.

Az utolsónak megadott időpontban nem a pénz, hanem egy konyhakés és a rémültnek látszó Tribuszerné fogadta őket házában. Az asszony elmondta, a pénzt nemrég futár hozta a házhoz, aki, miután elköszönt, pár perc múlva a késsel tért vissza, és a pénz átadására kényszerítette. A helyszínre hamarosan kiérkeztek a rendőrök, és a kifizetésről többet nem esett szó. A kölcsönt adó családok ezek után úgy érzik, becsapták őket, megtakarított pénzüktől pedig végleg elbúcsúzhatnak.

Így csinálta Tribuszerné a '90-es években
A kilencvenes évek első felében az infláció 30% körül járt, de a befektetésekhez még nem igazán értett senki. Ekkor jelent meg Komlón Tribuszer Zoltánné, aki havi 10% hozamot ígért a befektetőknek. Kölcsönkért ismerőseitől, azzal az ígérettel hogy kamatostól adja majd vissza a pénzt. Ezt meg is tette, amihez szintén ismerőseitől kért kölcsön. Hamar rájött, hogy a bizalom a kulcsa a sikerének, így mindenkinek pontosan fizetett.

A jó hír rohamosan terjedt, egyre többen szerettek volna kölcsönadni Tribuszernénak, a kiugró hozam reményében. Tribuszerné pedig féltve üzleti jó hírét, egyre több szerződést kötött, az ekkorra beállt 10%-os havi hozam ígéretével.

Több mint félmilliárd forintot ki is fizetett "befektetőinek". Mivel az üzlet már fél Komlónak és Pécsnek hozott komoly hasznot, az emberek egyre másra követték a szomszéd példáját, hisz senki sem akart kimaradni. Felcsillant a meggazdagodás lehetősége. Rohamosan nőtt Tribuszerné ügyfélköre, sokkal több volt az új beszálló, mint akiknek fizetni kellett.

Tribuszerné intelligens asszonyként átlag feletti kommunikációs képességgel rendelkezett. 24 ezer ember bízta rá a pénzét, ez még egy banknak is becsületére vált volna a megyében. A 130 fős üzletkötői hálózattal meg a környék legnagyobb munkáltatója lett.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egy idő után azonban az egyik legnagyobb magyar piramisjátékban is elfogytak az új beszállók. Tribuszerné kétmilliárdos veszteséget hagyott maga után 1994-ben, amiért 9 év börtönt kapott. A "befektetők" havi 10% hozam helyett a pénzük 77%-át elvesztették.

Forrás: steksz.blog.hu


A Baranya megyei rendőr-főkapitányság sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta azt az értesülést, amely szerint akár 25 millió forint is lehet a családok vesztesége, mint ahogy azt sem, folyik-e eljárás az ügyben, mindössze annyit közöltek, hogy személyiségvédelmi okokból konkrét személyre vonatkozó információ nem adható ki.

A bama.hu munkatársa felhívta Tribuszer Zoltánnét, aki csak annyit közölt: "egy hónapja valóban kiraboltak, aminek károsultja rajtam kívül 13 személy, barátaim, rokonaim és ismerősök. Feljelentésem nyomán az ügy folyamatban van, a kárunk januárban térülhet meg".

 

Címkék:
pilótajáték,