Év végi betétakciók: 8 százalék feletti kamatok

Világgazdaság2010. december 14. 09:02

A jegybanki alapkamat emelésnek hatására egyes betétakciók már nyolc százalék feletti kamatot hoznak - írja a Világgazdaság.

Az Erste kamatbiztos betétje például három hónapos futamidőre 8,5%-ot hoz, amennyiben az ügyfél minimum százezer forinttal növeli megtakarításai összegét. A Citibanknál 8,25%-os betétkamatot érhetnek el a kliensek egyéb befektetési termékekkel kombinálva. A CIB Banknál is található három hónapos futamidejű 8%-ot hozó betét.

Az MKB-nál a Hozamtrió kombináció fizeti a legnagyobb kamatot a betéti részre, egy változó kamatozású kötvény és egy hozamgarantált befektetési alap jegyzése mellett 8,88 százalékos kamatot érhetnek el az ügyfelek éves szinten.

Vannak pénzintézetek ahol le sem kell kötni a pénzt a magas kamat eléréséhez. A K&H-nál a megtakarítási számla 7%-ot, az AXA-nál a látra szóló VIP betét EBKM-je most 7,1 százalékot hoz.

A tartós befektetési számla (tbsz) a másik slágertermék az akciós betét mellett. A tbsz legnagyobb előnye, hogy amennyiben a tulajdonos öt éven keresztül nem nyúl hozzá megtakarításához akkor kamatadómentessé válik a hozama, és 3 év után is csak tíz százalékos kamatadót kell megfizetnie annak, aki nem tudja megvárni az 5 éves futamidő végét. A tbsz-nek két fajtája van, az egyikre bankbetét, míg a másikra értékpapírok tehetők, mindkettő esetében számos akció található jelenleg a bankoknál.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Korábbi Pénzcentrum.hu összehasonlítás:Forintbetét-körkép: 2010 november

 

Címkék: