Harmincmillió forint hamis pénzt foglaltak le

MTI2010. december 1. 14:32

Kiváló minőségű hamis tízezreseket gyártó bűnbandát fogott el a rendőrség Budapesten. A három férfi a bankjegyhamisítványokon túl bérletekkel és bizonyítványokkal is üzletelt - írja az MTI. 

A csoport 2009 óta állította elő és hozta forgalomba a hamis bankókat, amelyekből a Magyar Nemzeti Bank már 2 900 darabot vont ki a forgalomból.

A hamis pénzt az egyik tettes (R. Attila) vidéki házában nyomdatechnikai úton készítették. A hatóság lefoglalta a bűncselekményhez használt eszközöket (nagy teljesítményű nyomdai gépeket és papíralapanyagokat) is. A papírok már tartalmazták a 10 ezer forintos bankjegy vízjel- és biztonságiszál-imitációját.

A rendőrök lefoglaltak mintegy 17 millió forint értékű hamis BKV-MÁV-Volán egyesített bérletet, valamint különféle hamis okiratok előállításához használt bélyegzőket és üres bizonyítványokat is. A gyanúsítottakat az ügyben illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A hivatalos közlemény szerint a gyanúsítottak által előállított hamis bankjegyek az utóbbi időszak egyik legjobb forintbankjegy-hamisítványának tekinthetők, melyek a biztonsági elemek jó minőségű imitációjának köszönhetően az állampolgárok megtévesztésére fokozottan alkalmasak voltak.


 

Címkék: