3 éves gyerek találta a százmilliós kincset

Pénzcentrum2010. november 21. 17:32

XVI. századi arany medált talált egy angol kisfiú nagyapja fémdetektorával. Az értékbecslők szerint a lelet megérhet 2,5 millió fontot (816 millió forint) is.

Az Essex-i James Hyatt és családja nemrég kirándulni mentek a falujuk melletti erdős részre, amikor a 3 éves gyermek kölcsönkérte nagypapája fémkereső detektorát.

 


A - szülei szerint- nagy fantáziával megáldott gyerek kalózkincseket akart keresni, de ő is megdöbbent, amikor a műszer jelezni kezdett, és a sárból egy arany medált húzott elő.

Az 500 éves, 2,5 cm es medál egyik oldalába Szűz Máriát vésték a középkori mesterek, másik oldalán pedig 5 vérző szív látható. Oldalára a jézus születésére Betlehembe érkező napkeleti bölcsek nevét vésték a fémművesek. A medál elárverezéséből származó bevételen a szerencsés gyerek és családja, valamint a kincset rejtő földterület tulajdonosa osztozik majd.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


Fotó: eastnews.co.uk


Legutóbb néhány hónapja írtunk olyan szerencsés kincsvadászokról, kik a megtalált, vagyonokat érő lelettel egy éltre megoldották pénzügyi gondjaikat. Júniusban például arról számoltunk be, hogy a finn partok mentén egy hajóroncs feltárása során 30 palack pezsgőre bukkant egy búvár a Balti- tengerben. Borszakértők becslése szerint minden egyes palack körülbelül 15 millió forintba kerül.

 

Címkék: