Felismered? Ők csaltak ki milliókat hamis bankkártyákkal

Pénzcentrum2010. október 14. 18:02

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága bankkártyával elkövetett visszaélés megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat ismeretlen tettesek ellen. Az elkövetők 2009. augusztus 24-e és 2009. szeptember 4-e között Budapesten több bankautomatánál próbáltak meg hamis plasztikkal készpénzhez jutni. 35 bankkártyával sikerült is nekik, másfél millió forintot emeltek el.

A rendőrség kéri, hogy aki a képeken látható személyeket felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 430-4700/ 43-204 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

 

 


Mit tehetsz, ha eltűnik, vagy ellopják a bankkártyádat?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Azonnal hívd fel a bankot vagy pénzintézetet, amely a kártyát kibocsátotta! Ők valószínűleg a kártya letiltását javasolják, és küldenek egy új kártyát a címedre. Ellenőrizd, hogy kártyakibocsátód helyesen tudja-e levelezési címedet!

Ha nem vesztetted el kártyádat, viszont általad nem kezdeményezett vásárlásokat észleltél (bankszámlakivonaton vagy SMS visszajelzés alapján), haladéktalanul jelentsd telefonon kártyakibocsátódnak a csalást, és kérj új kártyát!

Van olyan eset is, hogy a bank keres meg téged a bankkártyás tranzakció részleteinek egyeztetésére. Ilyenkor mindig győződj meg arról, hogy valóban a bankoddal beszélsz, és csak ezt követően válaszolj a feltett kérdésekre. Bankod ügyfélszolgálatának telefonszámát tartsd magadnál, illetve gondoskodj arról, hogy bankod is ismerje a te telefonos elérhetőségedet!

 

Címkék: