Az FHB-é lehet az Allianz Bank

Pénzcentrum2010. június 17. 09:47

Január óta tartó, közel öt hónapos tárgyalások eredményeképpen az FHB Jelzálogbank és az Allianz Hungária Biztosító tegnap szándéknyilatkozatot írt alá hosszú távú exkluzív stratégiai együttműködésre, illetve az Allianz Bank 100%-ának tulajdonosváltására vonatkozóan - közölte ma az FHB. Utóbbi értelmében az FHB fiókjainak száma 70 fölé emelkedhet.

A szándéknyilatkozat alapján kialakításra kerülő hosszú távú stratégiai együttműködés az FHB Csoport és az Allianz Csoport között kiterjedne mind a banki, mind a biztosítási termékek értékesítésére, valamint az egyéb, a két pénzügyi csoport által jelenleg értékesített termékekre is. A hosszú távú együttműködést a felek a két csoport között 20 évre tervezik megkötni, mely az első 5 évében nem mondható fel.

A banki együttműködés keretében az Allianz Hungária Biztosító Zrt. értékesítené az FHB Csoport banki, életjáradéki és ingatlan-befektetési termékeit, míg a biztosítói együttműködés keretében az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. fiókhálózatán keresztül értékesítené az Allianz Csoport biztosítói, nyugdíj- és egészségpénztári, valamint befektetési termékeit. Mind az Allianz Csoport, mind az FHB Csoport kizárólagosságot vállalna az egymás termékeinek értékesítésére vonatkozóan.

A tranzakció részeként az FHB Jelzálogbank Nyrt. részvénycserés megoldással átvenné az Allianz Hungária Biztosító Zrt.-től az Allianz Bank Zrt. részvényeinek 100%-át. A tranzakció sikeres lezárása eredményeképpen az FHB Csoport banki fiókhálózatának nagysága várhatóan meg fogja haladni a 70 fiókot. A kibővült fiókhálózat a jövőben is ki szolgálná az Allianz Csoport meglévő biztosítói és banki ügyfeleit.

Az együttműködés keretében az Allianz Hungária Biztosító Zrt. vállalja, hogy hosszú távon is jelentős tulajdonosa kíván maradni a társaságnak. A további tárgyalások után a végleges szerződéseket várhatóan 2010. július hónapban aláírják a felek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A két fél megállapodott, hogy a tranzakció jelen fázisában az ügylet egyéb részleteiről további információt nem közölnek.

Címkék: