Rekord leütés: egymillió dollár egy képregényért!

Pénzcentrum2010. február 23. 14:02

Egymillió dollárért (197 millió forint) cserélt gazdát a piros köpenyes hősről, Supermanről szóló képregény első száma, amely eredetileg 10 centet kóstált még 1938-ban.

Az Action Comics képregény 1938-as első száma eredetileg 10 centbe került, hétfőn azonban egy magántulajdonos 1 millió dollárért adta el egy nevét elhallgató magánszemélynek.

Az amerikai online aukciós oldal, a Comic Connect társtulajdonosa szerint ez a kiadás volt a "képregények Szent Grálja". A mostani aukciós ár megdöntötte a korábbi legmagasabb, 317 ezer dolláros árat, amit 2009-ben realizáltak egy árverésen - írja a BBC.

Igaz, a képregény csak egy másolat volt, azonban kitűnő minőségű és állapotú. A leütésre percekkel azután sor került, hogy az árverés megkezdődött. Az eladó egy New York-i magánszemély volt, aki igen becses képregény-gyűjteménnyel rendelkezik.

Az Action Comics első számából összesen mintegy 100 másolat létezik a világon, melyek közül mindössze kettőt tekintenek igazán értékes példánynak - ebből az egyik cserélt gazdát hétfőn.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az egymillió dolláros képregényen Superman látható, amint egy autót a feje fölé tart.

Címkék: