Tartós befektetési számlára jegyezhető OTP kötvények

Pénzcentrum2010. február 22. 10:17

Az OTP Bank kiemelten kezeli az öngondoskodásra és a pénzügyi előrelátásra ösztönző, adómentességet vagy adókedvezményt biztosító megtakarítási lehetőségeket, amelyek iránt egyre jelentősebb ügyféligény tapasztalható. A kamatadómentes megtakarítási lehetőséget teremtő Tartós Befektetési Számla (TBSZ) indulása óta eltelt egy hónapban közel kétezer számlát nyitottak az ügyfelek a banknál.

A továbbra is stabil lakossági betéti bázis mellett a bank saját kötvény állománya negyedévről negyedévre dinamikusan nő, 2010. január végén meghaladta a 250 milliárd forintot. A hitelintézet fiókhálózatában elérhetővé tett új, 4, valamint 6 éves futamidejű OTP kötvényeket, amelyek a Tartós Befektetési Értékpapírszámlára jegyezhetők.

Az új, speciálisan a TBSZ-re fejlesztett kötvénykonstrukciók elindításával a bank várakozásai szerint még többen fognak élni a TBSZ nyújtotta előnyökkel, már az első héten jegyeztek ezekből az instrumentumokból az ügyfelek. A kötvények lejárata (2013. december 30. és 2015. december 30.) jól illeszkedik a Tartós Befektetési Értékpapírszámla speciális, 3+2 éves futamidejéhez, így az ügyfeleknek a 2013-ban lejáró sorozatoknál lehetőségük van kamat- és árfolyamnyereség-adó megtakarításra, valamint a TBSZ számláról részösszeg felvételére, a 2015-ben lejáró sorozatoknál pedig teljes kamat- és árfolyamnyereség-adó mentességre.

Természetesen ugyanígy teljes adómentesség érhető el bármely más betét vagy befektetési eszköz vásárlásával és Tartós Befektetési Számlára helyezésével. Az egyetlen feltétel, hogy a befektetést és annak hozamait 5 évig a TBSZ-en kell tartani.

Az OTP Bank kötvényei a biztonságra törekvő befektetőknek is ideális megtakarítási lehetőséget nyújtanak, hiszen a betétekkel megegyezően érvényes rájuk az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) garanciája. A 4, illetve 6 éves futamidejű OTP kötvények 2010. február 26-áig jegyezhető első sorozatának hozama kiemelkedően magas, évi 7% (EHM: 7,00%), mind a 4, mind a 6 éves futamidejű konstrukció esetén.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kötvények kamatfizetése évente történik, a tőkefizetésre a futamidő végén egy összegben kerül sor. Illeszkedve a Tartós Befektetési Számla betétgyűjtési időszakához - amely a számla megnyitásától kezdődően az adott év december 31-éig tart -, folyamatos rábocsátásokkal lesznek elérhetők mind a 4, mind pedig a 6 éves futamidejű kötvénykonstrukciók, kéthetes jegyzési periódusokban.

A Tartós Befektetési Értékpapírszámlára az új instrumentumokon kívül minden, a banknál elérhető forintban kibocsátott értékpapír - egyebek mellett kötvény, részvény, befektetési alap - megvásárolható. A bank tervezi a TBSZ futamidejéhez igazodó lejáratú strukturált alapok bevezetését is. Az OTP Bank 2010. január 18-ától tette elérhetővé ügyfelei számára a Tartós Befektetési Betétszámlát is, amelyen bankbetétekben biztosít lehetőséget adómentes megtakarításra. A Tartós Befektetési Betétszámlán jelenleg 3x1 hónapos akciós betétlekötési lehetőséget ajánl a bank.

Címkék: