Képek a két bankkártya-csalóról! 6 millió forint kárt okoztak

Pénzcentrum2010. február 2. 18:02

A feltehetően számítástechnikában jártas bűnözők egy kártyaleolvasót szereltek be egy Szabadság téri ATM készülékbe. Ezzel összesen 145 ember bankkártyájának adatait szerezték meg a titkos PIN kódokkal együtt.

Az adatok segítségével bankkártyákat hamisítottak a bűnözők és 319 alkalommal hajtottak végre, vagy kíséreltek meg végrehajtani különböző pénzügyi tranzakciókat. 86 alkalommal sikerült pénzt is felvenniük, összesen 6 millió forintos kárt okoztak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitánysága készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettesek ellen.

A rendőrség kéri, hogy aki a képeken látható személyeket felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 373-1000/ 45-217 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A képek forrása: police.hu

Térdre rogynak a készpénzért a banki ügyfelek - képek

Címkék: