Ismét adathalászok támadják a CIB Bankot!

Pénzcentrum2010. január 11. 13:32

A múlt heti akció után ismét támadásba lendültek a hackerek, akik egy ál-honlappal próbálják megszerezni a CIB Bank ügyfeleinek adatait.

A fordítás sokat javult az előző próbálkozáshoz képest, de azért szerencsére messze nem tökéletes, néhány durva hiba miatt elég feltűnő. Maga a spamként terjedő levél nyelvtani hibák nélkül is gyanús lehet, hiszen az ékezetes betűk nem jelennek meg benne:

Kedves Vendg

A rendszernk rtallt nem megszokott dolgokra az n felhasznalonevvel kapcsolatosan.
Az n vdelme rdekben,szksges a felhasznlonv ellenrzse,hogy a tovbbiakban hasznlni tudja krtyajat.

Krjk ltogason el a kvetkez linkre a felhasznaloi ellenrzs-rt

http://ibank.cibhu.com/Applets/2.html

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az adatlap kitltse utn,tnzk az adatokat s el fogunk hritani minden egyes problmat

Tiszteletel
CIB Bank

A megadott link nagyban hasonlít a CIB Internetbank eredeti url-jére és az oldal felépítése is emlékeztet a CIB valódi oldalára. Ennek ellenére a durva nyelvi hibák itt is hamar rávezetik az ügyfeleket, hogy csalókkal áll szemben. A CIB egyébként - az összes hazai bankhoz hasonlóan - soha nem kér adatot e-mailben az ügyfeleitől.

Címkék: