Kosztpénz-kalkulátor a MKB-netbankban

Pénzcentrum2009. október 6. 11:02

Október végétől már személyes pénzügyi szolgáltatást vehetnek igénybe online az MKB Bank ügyfelei: a "Személyes Pénzügyek" alkalmazás lehetővé teszi a költési szokások pontosabb nyomon követését, rendszerezését, a megtakarítási lehetőségek felismerését.

A háztartási költségek nyomon követéséhez szükséges szoftver alapját az IND Group "IND Personal Finance Manager" (PFM) terméke adta. A bank és az IND innovációs műhelye közösen fejlesztette a PFM funkcióit. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy az ügyfelek egy könnyen kezelhető online felületen - amely ez esetben az MKB NetBANKÁR - modellezzék pénzügyi helyzetüket, kör- és oszlop-diagrammok segítségével téve áttekinthetővé és követhetővé költéseiket, bevételeiket. (Demoverzió itt)

A statisztikák alapján a Személyes Pénzügyek automatikusan kategorizálja az általa felismert pénzügyi tranzakciókat, például a repülőjegy vásárlást az utazáshoz, élelmiszervásárlást a napi kiadásokhoz rendeli. A Készpénzes vásárlás felvitele funkcióval az efféle tranzakciók is rögzíthetők a rendszerben, ráadásul a kategóriákat a számlatulajdonosok később tetszés szerint módosíthatják. A csoportosított tranzakciók alapján lehet elemezni a bevételeket és a kiadásokat. Ugyancsak a tudatosabb pénzügyi magatartást segíti az értékhatárok meghatározása a különböző kategóriákhoz. Amennyiben például a választott csoportba sorolt tranzakciók összege elér egy előre definiált szintet, az ügyfél erről automatikus értesítést kérhet.

Címkék: