Madoff családján hajtják be a milliárdokat!

Pénzcentrum2009. szeptember 28. 12:02

198 millió dollárt, vagyis több mint 36 milliárd forintot követelnek a világ legnagyobb csalójának tartott Bernard Madoff családjától. Ők azt állítják, nem tudtak a 20 évig tartó piramis játékról.

A Madoff cégének felszámolásával foglalkozó végrehajtó a csaló két fiát, testvérét, és unokahúgát is anyagi felelősségre vonná, méghozzá 198 millió dollárra perelné őket. Mindegyikük vezető pozíciót töltött be ugyanis a cégben, ezért elképzelhetetlennek tartja, hogy ne tudtak volna az évtizedeken át tartó csalásról - írja a Reuters.

Az ügyvédek nemsokára bíróságra is viszik a családtagok ügyét, akik korábban azt állították, hogy semmit nem tudtak az ügyről, ugyanakkor a végrehajtó, szerint a két fiú 35 millió dollárt hívott le korábban a cég számlájáról, anélkül, hogy korábban bármiféle befektetést eszközöltek volna.

Korábban már 13 alkalommal indítottak pert, többek között Madoff felesége ellen, hogy a csalás áldozatait kártalanítani tudják, azonban eddig mindössze 1,5 milliárd dollár folyt be a becslések szerint akár 64,8 milliárd dollárt is elérő kárból.

Címkék: