Másfél milliárd forint: mire elég a lottó-főnyeremény?

Pénzcentrum2009. augusztus 29. 09:02

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a a 35. héten, vagyis most szombaton várhatóan 1,44 milliárd forintot vihet haza az, aki egyedüliként találja el a nyertes számokat az ötöslottón. Utánajártunk, mire is elég az a csaknem másfél milliárd forint.


Spanyol villa Gibraltár környékén

Nem is olyan nehéz feladat, ha valaki egyben szeretné elkölteni a lottó eheti főnyereményét. Csaknem a teljes összeget felemészti, ha valaki az alábbi, 350 négyzetméteres négy hálószobás villát a XII. kerületben. Aki viszont úgy gondolja, hogy inkább napfényesebb vidékre költözne, azok olyan villák közül válogathatnak, mint ez itt Spanyolországban, mely nemcsak négy hálószobája és márvány jacuzzija miatt vonzó, de a kerti uszodája, valamint a Rio Real-öböl varázslatos panorámája miatt is.

Akik inkább szívük hölgyét örvendeztetnék meg, vehetnek belőle egy ilyen nyakláncot, melyet Oprah is visel: ennek ára nagyjából hétmillió dollár, ami a jelenlegi dollárárfolyam mellett bele kell, hogy férjen a nyereménybe, akár különrepülővel való szállítással együtt is.


A gépek őrültjei is találnak valószínűleg kedvükre valót ilyen dagadó pénztárcával. A Maybach egyedi autója, az Exelero például ötmillió euróba került 2005-ös megjelenésekor, és az ára valószínűleg azóta sem zuhant olyan meredeken, mint egy 2005-ös Suzukié.


A helikopterek közül talán egy ilyen vadonatúj Bell 407-est ajánlanánk, bár a gazdasági válság miatt mostanában a használtpiacon "fillérekért" lehet megkímélt helikoptereket és repülőgépeket vásárolni ennél jóval alacsonyabb áron is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Akinek népes a családja és/vagy a baráti köre, vagy egyszerűen csak kipróbálná, milyen egy igazán nagy hajó kapitányának lenni, az ne habozzon, egyszerűen vegye meg ezt a 300 kabinos, elbűvülő, 1957-ben épült turistahajót.


Aki viszont úgy dönt, hogy a pénzét nem egyszerre szeretné elverni, hanem tiszteletre méltó önmegtartóztatással inkább befekteti és annak hozadékából él, annak sem kell elkeserednie. Egy, a jelenlegi piaci helyzetben könnyedén teljesíthető éves öt százalékos reálhozam mellett is havonta hatmillió forinttal gyarapodik a számlája úgy, hogy közben a tőkéhez egyáltalán nem kell hozzányúlni.

Címkék: