Tragédia! A saját temetésére vette ki a pénzt a bankból

Pénzcentrum2009. augusztus 21. 08:02

A legnagyobb brit temetkezési vállalat vezetője arról számolt be, hogy egyre nagyobb számban keresik fel a bankok iránt minden bizodalmukat elveszített emberek, hogy előre kifizethessék neki a saját temetésük költségét.

A válság miatt sokan csalódtak a bankokban és a hagyományos befektetések és megtakarítások helyett máshová teszik a pénzüket. Az idősebb korosztályból sokan azon aggódnak, hogy nem lesz, aki eltemesse őket, ezért a megmaradt megtakarításukkal felkeresnek egy temetkezési vállalkozót, hogy előre rendezzék a költségeket.

A legnagyobb brit temetkezési vállalat képviselője éves szinten 28 %-os forgalomnövekedésről számolt be a temetési tervek tekintetében. A válság hatására az emberek a legrosszabbra gondolva inkább előre gondoskodnak a saját temetésük megszervezéséről. A kevésbé idősek számára részletfizetési lehetőséget is kínálnak, így várhatóan nem kell évekkel előre kifizetni az egyébként nehezen kalkulálható költségeket.

Sokan kiveszik a megmaradt megtakarításukat a bankból és jobb híján a földi pályájuk utolsó költségesebb eseményét előre megfinanszírozzák. A temetési költségek öt év alatt 20 %-kal emelkedtek, ezért nehéz pontos költségvetést készíteni, mivel az esemény időpontja ismeretlen. Az ügyintézési költségek mellett fokozatosan emelkedik a hamvasztás díja és a sírhelyek ára is.

Vissza a főoldalra!

Címkék: