Mit mondtak a segélyesek a szociális kártyáról?

Pénzcentrum2009. július 22. 13:02

Mint arról korábban beszámoltunk, a monoki polgármester a segélyek elherdálásának visszaszorítása érdekében szociális kártya bevezetését szorgalmazza. A tengerentúlon már működik a rendszer, nézzük mit mondtak a segélyesek a kártyáról!

Az amerikai Államkincstár pénzügyi szolgáltató részlege a dallasi székhelyű Comerica Bankot bízta meg a kártya kibocsátásával. A Direct Express kártya a bevezetéskor csak néhány államban működött, mára azonban országos lefedettséggel rendelkezik.

A kártyával azt a 4 millió amerikait célozták meg, akik nem rendelkeznek bankkártyával, ugyanakkor valamilyen szociális ellátásra jogosultak. Eddig körülbelül félmillióan igényelték a kártyát, akik körében a Kincstár reprezentatív felmérést végzett.

A felmérés szerint a megkérdezettek 95 %-a teljesen elégedett a kártyával, 86 %-uk másnak is ajánlaná a szolgáltatás igénybevételét. Tízből 8-a kiemelték a kártyával járó kényelmet és biztonságot, valamint fontosnak tartották, hogy a keret azonnal hozzáférhető.

A válaszadók háromnegyede szerint ugyanannyi, vagy kevesebb a kártyahasználat költsége, mint a korábbi csekkes rendszer használatának a díja volt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Véget vetne a segélyek elkótyavetyélésének a monoki polgármester

Címkék: