Tőkevédett portfoliót indított az Aranykor Nyugdíjpénztár

Pénzcentrum2009. július 13. 10:02

Stabil, kiszámítható hozamot ígérő tőkevédett önkéntes nyugdíjpénztári portfoliót indított az Aranykor Nyugdíjpénztár a megváltozott gazdasági körülményekhez és igényekhez igazodva.

Az Aranykor Nyugdíjpénztár 2009. július 1-jén elindította negyedik, alacsony kockázatú Tőkevédett portfolióját, melynek köszönhetően a meglévő és jövőbeli pénztártagok kizárólag bankbetéteket tartalmazó befektetési formát vehetnek igénybe. E portfolió megőrzi az invesztált tőkét, várható hozama szorosan követi a jegybanki alapkamat mértékét. Fontos előnye, hogy egy évnél rövidebb időtávra is ajánlható, kiszámítható hozama pedig a többi nyugdíjpénztári befektetéshez hasonlóan kamatadó-mentes.

A jelenlegi gazdasági helyzetben - a tavalyi negatív hozamok és az állampapírok vesztesége miatt - sokan bizonytalanodtak el azt illetően, hogyan, milyen stratégia mentén kezeljék befektetéseiket és nyugdíjcélú megtakarításaikat. Emiatt számos pénztártag soroltatta át magát a konzervatívabb portfoliókba, a várható hozamokkal szemben a biztonságot helyezve előtérbe és az újonnan belépő tagoknál is megfigyelhető, hogy a korábbiakban tapasztaltnál nagyobb arányban választják azokat.

A Tőkevédett nyugdíjpénztári portfolió elsősorban azok számára előnyös, akiknek a bankbetétekkel járó biztos pozitív hozam a legfontosabb, valamint azoknak, akik közvetlenül nyugdíjazás előtt állnak, vagy ezt követően is biztonságban szeretnék tudni befektetésüket. A már nyugdíjpénztári tagsággal rendelkezőknek természetesen arra érdemes odafigyelni, hogy a portfolióváltás napján realizálódik a számlán az addigi hozam, értékelési különbözet és az esetleges hozamveszteség. A továbbiakban az újonnan választott portfolió befektetési stratégiája szerint kezelik megtakarításaikat.

Az Aranykor Nyugdíjpénztár megalapítása óta konzervatív, a stabil növekedést szem előtt tartó befektetési politikát valósít meg, melynek köszönhetően a portfolióik a piaci veszteségekhez képest a felvállalt kockázatokkal arányosan, de érezhetően mérsékeltebben jelentkeztek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

"Ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy azok számára is kidolgozunk egy befektetési stratégiát, akik az átlagosnál nagyobb mértékben kerülik a kockázatokat. Folyamatosan törekszünk arra, hogy lehetőleg gyorsan és a legjobb megoldásokkal reagáljunk az ügyfelek igényeire - meglátásom szerint ez a Tőkevédett porfolióval sikerült, és minden bizonnyal népszerű lesz a jelenlegi, átmenetileg nehezebb helyzetben." - mondta Kulyassa Krisztina, az Aranykor Nyugdíjpénztár ügyvezetője.

Az újonnan belépő és a már meglévő, a Tőkevédett portfolióra váltani kívánó tagok rendelkezésüket a Pénztár online felületén, központi ügyfélszolgálatán, illetve a CIB Bankkal való stratégiai partnerségnek köszönhetően annak 150 fiókjának bármelyikében megadhatják.

Címkék: