Újabb áldozatok: hárman fulladtak a válságmocsárba

Pénzcentrum2009. június 22. 11:02

Három bank jelentett csődöt a tengerentúlon, amivel immár 40-re emelkedett a válság 2009-es áldozatainak száma. A világ legnagyobb gazdasága - úgy tűnik - tovább gázol a válság ingoványába.

Óriási nyomás nehezedik az ország pénzügyi rendszerére, miközben 2008-ban 25 pénzintézet húzta le a rolót, addig idén kevesebb, mint fél év alatt már 40-re emelkedett az áldozatok száma. Az Országos Betétbiztosítási Alapnak megfelelő tengerentúli szervezet szerint ezúttal a Southern Community Bank, a Cooperative Bank és a First National Bank of Anthony jelentett csődöt.

A szervezet képviselője elmondta, hogy a pénzügyi és gazdasági válság kezdetétől eddig összesen 65 bank jelentett csődöt. A helyzet a Lehman Brothers összeomlását követően fordult rosszabbra, ugyanakkor a gazdaság jelenlegi állása alapján további áldozatokra lehet számítani a következő hónapokban.

Az alap jelentése szerint a problémás bankok száma a tavaly decemberi 252-vel szemben júniusra elérte a 305-öt, ami 15 éves csúcsnak számít. A válság idén február hónapban szedte a legtöbb áldozatát, akkor 10 bank ment csődbe.

Címkék: